Abone Ol

İzmir'de en çok nereli yaşıyor?

İzmir'de yaşayanlar için merak konusu olan "En çok nereli yaşıyor?" sorusunun cevabı araştırıldı. Şehrin farklı bölgelerinde yapılan detaylı incelemeler, hangi ilçelerin öne çıktığını ve neden tercih edildiğini ortaya koydu. İşte, İzmir'in yaşam kalitesi en yüksek ilçelerine dair tüm detaylar...

Yayınlanma: 17:07 11-07-2024
Güncellenme: 17:07 11-07-2024
İzmir'de en çok nereli yaşıyor?

 

İzmir'de yaşamak isteyenler için semt tercihleri büyük önem taşıyor. " İzmir'de en çok nereli yaşıyor?" sorusunun yanıtı, şehrin farklı semtlerindeki yaşam kalitesi ve olanaklarıyla şekilleniyor. Detaylı araştırmalar, hangi semtlerin öne çıktığını ve vatandaşların tercih sebeplerini açığa çıkardı. İşte,  İzmir'in en popüler yaşam bölgelerine dair tüm bilgiler...

Tabanını İzmir Büyükşehir Belediyesi Açık Veri Portalı'ndan alan bir çalışma, İzmir'in farklı ilçelerindeki nüfus dağılımını ele aldı. Gazeteci ve iletişim uzmanı Anıl Karaca tarafından hazırlanan bu çalışmada, İzmir'in hangi ilçesinde hangi memleketten insanların yoğunlukta olduğu interaktif bir harita ile görselleştirildi.

İzmir, Türkiye'nin farklı köşelerinden gelen insanları barındıran büyük bir şehir olarak öne çıkıyor. Veri seti, son güncellemesini 2023 yılında almış ve İzmir'in ilçelerinde hangi memleketten insanların yaşadığını detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor.

İzmir'de en çok nereli yaşıyor?

Anıl Karaca, 2500'den fazla satırdan oluşan bu veri setini daha anlaşılır kılmak için Python Folium kütüphanesi kullanarak bir haritaya döktü. Harita,  İzmir'in 30 ilçesinin sınırlarını gösteren bir GeoJSON çalışması ile zenginleştirildi. Bu sayede ilçelerin çeşitli noktalarına tıklandığında o bölgede hangi memleketten insanların yoğunlukta olduğunu görmek mümkün hale geldi.

Veri analizi yapıldığında ise,  İzmir'de en büyük grup olarak  İzmirli vatandaşlar öne çıkıyor. Şehir genelinde 1 milyon 673 bin 171  İzmirli yaşarken, diğer illerden gelen en az nüfus ise Yalovalılardan oluşuyor. İzmir'in 30 ilçesinde sadece bin 503 Yalovalı ikamet ediyor. Veri setine göre en yoğun nüfusa sahip beş memleket sırasıyla İzmir, Manisa, Mardin, Erzurum ve Konya olarak belirlenmişken, en az nüfusa sahip iller ise Karabük, Hakkari, Düzce, Bartın ve Yalova olarak listeleniyor.

İzmir'de en çok nereli yaşıyor?

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Erdi Akman - admin@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN