Azerbaycan’ın Zangilan bölgesinde Ağalı köyünde 1992 yılında Ermenistan işgali sonrası 8 yaşındayken yerinden edilen Ceyran Abbasova, İkinci Karabağ Savaşı sırasında Ağalı köyünün işgalden kurtulmasının ardından köyüne doktor olarak dönmek için gönüllü oldu.
Ceyran Abbasova, aile hekimi olarak görev yaptığı Ağalı köyünde Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) sorularını yanıtlayarak “Geldiğim günden bu yana halkımın hizmetindeyim” dedi.
"ARAS NEHRİ'Nİ GEÇEREK İRAN TORPAĞINA GİRDİK"
Azerbaycan’ın Zangilan bölgesindeki Ağalı köyünde 1992 yılında Ermenistan işgali sonucu evinden ayrılmak zorunda kalan, o zamanlar sadece 8 yaşında küçük bir kız çocuğu olan Ceyran Abbasova, 2020’deki İkinci Karabağ Savaşı’nda Ermeni işgalinden kurtarılan köyüne 30 yıl sonra doktor olarak döndü. DHA’ya konuşan Abbasova, “8 yaşıma kadar burada yaşadım. Daha sonra evimizden, yurdumuzdan çıkarıldık. Ailemle, babam, annem, 3 kız kardeşim, nenem, dedem ve diğerleriyle birlikte ayrıldık. Ermenilerin işgali sonrası Aras Nehri’ni geçerek İran toprağına girdik. Orada bir süre kaldıktan sonra Bakü’ye yerleştik” dedi.
“BAKÜ’DE DOKTOR OLDUM”
Bakü’ye yerleştikten sonra Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini ifade eden Ceyran Abbasova, “Ağalı’nın işgalden kurtarılmasının ardından tekrar göç başladıktan sonra 25 Temmuz’da Ağalı’ya döndüm. Geldiğim günden bu yana halkımın hizmetindeyim. Bakü’de okudum, orada Tıp Fakültesi’ni bitirdim ve doktor oldum. Orada çalışmaya başladım. Ama Ağalı köyü, Zangilan bölgesi kurtarıldıktan sonra buradan teklif aldım” diye konuştu.
“GÖNÜLLÜ OLDUM”
Gönüllü olarak Ağalı’ya tayin olabileceği konusunda başvuruda bulunduğunu belirten Abbasova, “Doğduğum topraklarda hizmet vermek için Ağalı’ya tayin olma konusunda gönüllü oldum. Burada göç başladıktan sonra teklif aldım. Ben de kabul ettim. Burada hem çok mutluyum hem de burada hizmet vermek gurur verici, şerefli bir şey. Gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.