Özel Sağlık Sigortası ile Beklenmedik Sağlık Masraflarına Son

Sağlık konusunda kimi zaman istenmeyen durumlarla karşılaşabilir ve beklenmedik tedavi masraflarıyla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Kaza, yaralanma ve hastalık gibi sağlık sorunlarıyla ilgili olarak bir özel hastanede tedavi görürken ortaya çıkan masraflar bütçenizi zorlayabilir.

Yayınlanma: 15:02 19-02-2024
Güncellenme: 15:02 19-02-2024
Özel Sağlık Sigortası ile Beklenmedik Sağlık Masraflarına Son

Sağlık konusunda kimi zaman istenmeyen durumlarla karşılaşabilir ve beklenmedik tedavi masraflarıyla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Kaza, yaralanma ve hastalık gibi sağlık sorunlarıyla ilgili olarak bir özel hastanede tedavi görürken ortaya çıkan masraflar bütçenizi zorlayabilir. Bu tip beklenmedik sağlık masraflarına karşı maddi bir güvence olarak özel sağlık sigortası yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Böylece daha uygun ödemelerle anlaşmalı özel hastanelerde tedavi görebilirsiniz. 

Özel sağlık sigortasının sunacağı maddi avantaj ilginizi çekiyorsa bilgi edinmek isteyebileceğiniz önemli bir konu sağlık sigortası ücreti olabilir. En uygun sağlık sigortası için çok sayıda seçeneği inceleyebilir, fiyat ve poliçe kapsamı konularında karşılaştırma yapabilirsiniz. Uygun bir seçenek bulduktan sonra, beklenmedik sağlık masraflarına karşı önleminizi ÖSS ile alabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası ile Beklenmedik Sağlık Masraflarına Karşı Güvence Elde Edebilirsiniz

Genel sağlık sigortası devlet hastanelerinde kullanılabiliyor olsa da özel hastanelerde geçerli bir sigorta türü değildir. Özel hastanelerde kullanıma yönelik olarak bireysel sağlık sigortası türleri bulunur. Tamamlayıcı sağlık sigortasının yanı sıra bu alanda özel sağlık sigortası da tercih edilebilir. 

SGK'lı olma şartı, hastane ağı, prim fiyatları gibi alanlarda farklılıkları bulunabilen bu bireysel sağlık sigortası çeşitleri arasından ihtiyaçlarınıza uygun olana yönelebilirsiniz. Beklenmedik sağlık sorunlarının ortaya çıkması durumunda özel hastanelerden daha hesaplı şekilde tedavi alma amacıyla ÖSS yaptırabilirsiniz. Böylece tercih ettiğiniz sigortanın poliçe kapsamında bulunan sağlık sorunları için tedavi hizmetlerini anlaşmalı özel hastanelerde daha uygun fiyata alabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

ÖSS yaptırırken dikkat edilmesi gereken birtakım konular vardır. Bunlar arasında özel sağlık sigortası ücreti ve hastane ağı gibi konular yer alır. Buna ek olarak, yaptıracağınız sigortanın kapsamına da dikkat etmek isteyebilirsiniz. Çünkü yaptıracağınız sigorta, poliçe kapsamında yer almayan bir sağlık sorununun tedavisi konusunda maddi kolaylık sağlamaz. Bu konuda ana teminatlar arasında genellikle çeşitli yatarak ve ayakta tedavi hizmetleri bulunur. 

Ek teminatlardan yararlanılmadığı takdirde doğum hizmetleri, yurt dışı tedavi hizmetleri, diş tedavileri gibi hizmetler pek çok ÖSS paketinin kapsamında yer almaz. Ayrıca geçmişten gelen sağlık sorunları da özel sağlık sigortasının çoğunlukla kapsamadığı bir konudur. Ancak ÖSS kapsamı paketten pakete değişiklik gösterebilir ve ek teminatlar sayesinde birçok tedavi poliçe kapsamına dahil edilebilir.

Özel Sağlık Sigortası Acilde Geçer Mi?

En uygun sağlık sigortası konusunda araştırma yaparken, yararlanmayı planladığınız sigortanın maddi güvence sağladığı tedavi türlerinin yanı sıra acilde geçip geçmediği de önem verdiğiniz bir konu olabilir. Kaza, kalp krizi, bilinç kaybı gibi hızlı müdahale gerektiren sağlık sorunlarında muayene ve tedavi süreçleri için acile gitmek gerekebilir. Acil serviste sağlanan muayene ve tedavi hizmetleri beklenmedik sağlık masraflarına yol açabilir. Özel sağlık sigortası poliçe kapsamında bulunduğu sürece acil servislerde alınan pek çok ayakta ve yatarak tedavi hizmeti için maddi güvence elde edilebilir. Fakat konu ÖSS olduğunda bunun anlaşmalı özel hastanelerde alınan acil servis hizmetlerini kapsayacağı unutulmamalıdır.

Özel Sağlık Sigortası Her Yerde Geçer Mi?

Sigortanın hangi tedaviler için geçerli olduğu dışında özel sağlık sigortası konusunda bir diğer önemli konu ise bu sigortanın hangi hastanelerde geçtiğidir. Devlet hastanelerinde geçen sağlık sigortası genel sağlık sigortasıdır. 

Bir bireysel sağlık sigortası türü olan ÖSS, özel hastanelerde kullanılabilir. Ayrıca bu sigortadan yararlanabilmek için hizmet alınan özel hastanenin sigorta şirketiyle anlaşmalı olması gereklidir. Kısacası ÖSS her yerde geçerli değildir. Bu sağlık sigortasından anlaşmalı özel sağlık kurumlarında faydalanılabilir.Beklenmedik Sağlık Masraflarına Karşı Önleminizi Hesaplı ÖSS Fiyatlarıyla Alabilirsiniz
Hastalık ve kaza gibi durumlar beklenmedik zamanlarda karşınıza çıkabilir. Bu nedenle beklenmedik sağlık masraflarına karşı maddi bir güvence edinmek isteyebilirsiniz. Bunun için özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. 

Bu alanda farklı teklifleri sigortam.net üzerinden inceleyebilirsiniz. Tercihinizi yaptıktan sonra, birkaç basit adımı uygulayarak ÖSS yaptırabilir ve beklenmedik sağlık masraflarına karşı önleminizi alabilirsiniz.
 

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN