Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Programında Nisan eğitimleri başlıyor

Anadolu Vakfı, Değerli Öğretmenlerin hayatına değer katmaya devam ediyor

Yayınlanma: 13:04 15-04-2022
Güncellenme: 09:06 27-06-2022
Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Programında Nisan eğitimleri başlıyor

Anadolu Vakfı, Değerli Öğretmenlerin hayatına değer katmaya devam ediyor

Anadolu Vakfı ”Değerli Öğretmenim Programı” Nisan ayı eğitimleri, 19 Nisan’daki ”Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi ile başlıyor. Nisan ayında ayrıca çevrimiçi tasarım ve yayınlama aracı olan Canva iş birliğinde gerçekleştirilecek ”Web 2.0 Aracı Canva ile Uzaktan Etkileşim Uygulamaları” konulu eğitiminde öğretmen ve idarecilerle bir araya gelinecek.

Anadolu Vakfı’nın, sürekli geliştirilen konuları ve güçlü eğitmen kadrosu ile hem gençlerin hem de öğretmenlerin geleceğine katkı sağlayan Değerli Öğretmenim Programında Nisan ayı eğitimleri 19 Nisan’da ”Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi ile başlıyor. Çevrimiçi tasarım ve yayınlama aracı Canva ve Anadolu Vakfı arasında gerçekleşecek iş birliği kapsamında 21 Nisan’da ”Web 2.0 Aracı Canva ile Uzaktan Etkileşim Uygulamaları” konulu eğitimde öğretmen ve idarecilerle bir araya gelinecek. Nisan programı, 26 Nisan’daki ”Yeni Dünyada Değişime Adapte Olma” ve 28 Nisan’daki ”Hikayeleştirerek Anlatım Teknikleri” dersleri ile devam edecek.

 

Değerli Öğretmenim Programı, Canva ile öğretmenlerin uzaktan ders anlatımlarını güçlendirmek için destek sağlayacak

Görsel okuryazarlık oluşturulması konusunda destek sağlamak amacıyla ayrıcalıklı bir öğrenme deneyimi geliştiren çevrimiçi tasarım ve yayınlama aracı Canva’nın Anadolu Vakfı’nın Değerli Öğretmenim Programı ile gönüllü iş birliği kapsamında ilk eğitim semineri Nisan ayında gerçekleşecek. Bu işbirliği ile düzenlenecek ”Web 2.0 Aracı Canva ile Uzaktan Etkileşim Uygulamaları” konulu seminerde, katılımcılara Web 2.0 araçlarının eğitimde nasıl kullanıldığı aktarılacak. Eğitimlere katılanlara ücretsiz olarak tanımlanacak Canva Pro özelliği ile katılımcılar uygulamanın 60 milyon fotoğraf, 4 milyon grafik, 21 bin video, 60 binden fazla şema ve 750’den fazla font içeren birçok farklı özelliğine erişebilecek. Bununla birlikte uygulamada, uzaktan etkileşimli ders hazırlama, iş birlikçi proje oluşturma, öğrencilerin güvenliği için yüz bulanıklaştırma, interaktif sunum öğeleri ve ders kaydedip yayınlamayı sağlayan birçok yenilik katılımcı öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanımına sunulacak. Eğitimlerde, tasarım bilgisini ve Canva kullanım becerisini arttırmak isteyen öğretmenlerle bir araya gelinerek, ücretsiz olarak gerçekleşecek atölyelerle öğretmenlerin uzaktan ders anlatımlarını ve etkileşimlerini güçlendirmek için destek sağlanması hedefleniyor.

 

Ülkemizdeki yeteneklerin gelişimine destek olmayı amaçlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hazırlanan Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Programı, gelecek nesillere eğitim ile dokunmayı ve ülkemizdeki yeteneklerin gelişimine destek olmayı amaçlıyor. Tüm Türkiye’deki öğretmen ve idarecilerin yanı sıra öğrencilerin de yetkinliklerinin geliştirilmesini amaçlayan program, kapsamındaki eğitimlerle 55 ilde eğitimci ve gençlerin hayatına değer kattı. Eğitim programları Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yönetici ve okul idare ekiplerine de açık. 2013 yılından bu yana 188 binin üzerinde öğretmene ulaşan program, toplumu geleceğe taşıyacak değerli öğretmenlerin; sürekli değişen dünya ve koşullar karşısında fark yaratabilen, araştıran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile gerçekleştiriliyor

Anadolu Vakfı’nın Değerli Öğretmenim Programı, ”Kendini Geliştir”, ”İşini Geliştir” ve ”Öğrencini Geliştir” adlı üç ayrı modülden oluşuyor. Kendini Geliştir modülünde; iletişim dilinin ve şeklinin yeniden tasarlanmasına destek olunuyor, olaylara dışarıdan bakma, motivasyon, dayanıklılık, esneklik, ikna etme, stres yönetimi, etkin iletişim becerilerini artırmaya yönelik yaklaşımlara yer veriliyor. İşini Geliştir modülünde; iş dünyasının öncelikleri gözetilerek değişen dünya koşullarına uyum sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesine destek olmak hedefleniyor. Problemleri çözme, farkındalık ile güçlü ilişkiler inşa ederek büyük resmi görme, yaratıcı düşünme ve sonuç odaklı olma konularına değiniliyor. Öğrencilerini Geliştir modülünde; dijitalleşen dünyada farklı bakış açıları ile düşünmenin yöntemleri anlatılıyor. Vizyoner bakış açısı ile yönetim yetkinlikleri geliştiriliyor, girişimcilik ekosistemi eğitimleri ile geleceğe dokunuluyor. Öğrencilere koçluk yapma, kaygılarını yönetme, geri bildirim verme, kuşaklarını anlama, takım olma, sürdürebilirlik, çeşitlilik ve dahil etme gibi konuda eğitimler veriliyor. Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim aracı olan Zoom uygulaması üzerinden devam ediyor.

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN