Anadolu’nun en iyi işverenleri belirleniyor

Çalışan deneyimi ve kültürleriyle örnek teşkil eden Anadolu’nun en iyi işverenleri Aralık’ta açıklanacak.

Yayınlanma: 12:11 23-11-2022
Güncellenme: 12:11 23-11-2022
Anadolu’nun en iyi işverenleri belirleniyor

 

Tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı olan Great Place to Work® Türkiye, Anadolu’nun En İyi İşverenleri™ 2022 Listesi’ni Aralık’ta açıklayacak. Listede, fark yaratan çalışan deneyimi ve kurum kültürleriyle diğer şirketlere ilham olan işverenler yer alacak.

 

Kültürel çeşitliliğiyle öne çıkmayı başaran Anadolu’daki organizasyonlar, tüm diğer şirketlerde olduğu gibi yüksek potansiyeli olan çalışanları bünyelerine katma veya hali hazırda çalışanları kaybetmeme konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Buna ilave olarak ihracatta oynadıkları önemli rol nedeniyle uluslararası seviyede iyi işveren olarak tanınmaları önem arz ediyor. Anadolu’nun En İyi İşverenleri™ 2022 Listesi’nde yer alacak organizasyonlar, Great Place to Work® Sertifikasyonu yolculuğu ile çalışan haklarının doğru şekilde uygulandığını, ortalamanın üzerinde kadın çalışan oranına sahip oldukları, kurum kültürlerinin ölçümlendiğini tescillemiş olacaklar. Böylece ulusal ve uluslararası müşterilerinin tedarikçi analizlerine olumlu yanıt verebilecekler.

 

Eyüp Toprak: “Sürdürülebilir başarı, İNSAN odaklı yaklaşımdan geçiyor!”

Great Place to Work®’ün global bir tescil olması nedeniyle sertifika sürecine katılan organizasyonların böylece kendilerini belli bir standarda konumlandırmış olduklarını belirten Great Place to Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Günümüzde kritik insanlara erişimde kritik sorunlar yaşanıyor. Anadolu’nun kendine özgü avantajları olmasına rağmen hala bazı sıkıntılar yaşanıyor. Organizasyonların geleceğine, performans artışına ve finansal başarısına en büyük katkı sağlayanın İNSAN olduğu artık tüm dünyada kabul görmüş durumda. Hedef finansal başarı, geleceğin organizasyonu olma ve uluslararası düzeyde ticaret ise çalışanların yüksek potansiyeldeki yetkinliklerine yatırım yapılması gerekiyor. Yatırımla kasıt da çalışanlara saatlerce eğitim ve akademik süreçler sunmak değil, yöneticilerin ‘geleceğin liderleri’ olarak çalışanlara nasıl dokunabileceklerine dair çalışmalara odaklanmak. İnsan odaklı yaklaşım doğrultusunda iletişim, geri bildirim, takdir ve destek veren yönetici gibi unsurlar artık olmazsa olmaz yaklaşımlar. Sürdürülebilir başarı isteniyorsa, yöntemin insandan geçtiğini kabullenmek gerekiyor. Verilere dayanarak Great Place to Work® sürecine dahil olmuş dünyanın dört bir yanındaki organizasyonun, finansal KPI konusunda 3-5 kat daha fazla başarı elde ettiğini görüyoruz. Aynı şekilde bu organizasyonlarda inovasyon başarı oranı da çok yüksek değerlere ulaşıyor” dedi.

 

Great Place to Work® Sertifikasyonu yolculuğu standartları belli kıyaslanabilir bilgi sağlıyor!

Great Place to Work® Sertifikasyonu yolculuğuna çıkan organizasyonlar, soyut bir kavram olan kültürün somuta nasıl dönüşebileceğini görüyorlar. Great Place to Work®’ün kapsamlı bakış açısıyla mevcut tespit edilip, ileriye nasıl taşınabileceği belirleniyor. Ayrıca sürece dahil olan organizasyonlar kendilerini Türkiye, sektör, bölge ve hatta dünya ile kıyaslayıp konumlandırmalarını öğrenip yeniden şekillendirebiliyorlar. En önemli noktaysa, süreçlere dahil olan diğer organizasyonlarla bir “örnek vaka” kıyaslaması da yapabiliyor olmaları.

 

Great Place To Work® Enstitüsü, çalışanların mevcut işyerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ çalışan deneyimi anketi ve Culture Audit™ for All metodolojisine dayanan 5 alanda organizasyonun herkes için harika bir işyeri oluşturmadaki deneyimlerini ölçümleyip, raporlayıp yol haritaları çıkartıyor. Great Place to Work® modeli güvenilirlik, saygı ve hakkaniyet boyutları çerçevesinde çalışanlar ile yöneticiler arasındaki ilişkiyi; gurur boyutu açısından çalışanlar ile yaptıkları iş arasındaki ilişkiyi; takım ruhu boyutunda da birlikte çalıştığı takım arkadaşları ile arasındaki ilişkiyi değerlendiriyor. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Great Place to Work® Sertifikası’nı elde eden organizasyonlar, bu unvanı 1 yıl boyunca tüm iletişim çalışmalarında kullanabiliyorlar.

 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN