Astronomi Eğitimi Çalıştayı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek  

Uluslararası Astronomi Birliği Astronomi Eğitimi Ofisi (IAU OAE) destekli ilk Astronomi Eğitimi Çalıştayı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 11:10 07-10-2022
Güncellenme: 11:10 07-10-2022
Astronomi Eğitimi Çalıştayı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek  

 

İlköğretimde ilkokul ve ortaokul öğretmenlerini ve eğitimcilerin katılımına açık olan çalıştay üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenleniyor. Türk Astronomi Derneği (TAD), AstroBilgi ekibi ile yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman araştırmacıların akademik desteği ile ulusal ve uluslararası uzmanları ağırlayacak Çalıştayda, eğitimcilerin müfredattaki Astronomi konularını öğrencilerine daha iyi aktarabilmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için temel astronomi bilgilerinin uygulamalı olarak aktarılması amaçlanıyor. 

Uluslararası Astronomi birliği’nin (IAU) onayladığı, IAU Office of Astronomi for Education biriminin Teacher Training Pilot Programı 2022 çağrısı kapsamında desteklenen projeler arasında yer alan Çalıştay, İKÜ Fizik Bölümü öğretim üyelerinin de parçası olduğu AstroBilgi ekibi ile yürütülüyor. 

Uluslararası Astronomi Birliği Astronomi Eğitimi Ofisi (IAU OAE) İtalya Merkezi Müdürü Stefano Sandrelli online katılacağı etkinlikte Merkezin Müdür Yardımcısı Sara Ricciardi ve Stefania Varano yüz yüze eğitimler vermek üzere Türkiye’ye konuk oluyor. 

 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN