Abone Ol

Bağcılar’da çocuklar Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'ni ziyaret etti

Bağcılar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma: 19:10 04-10-2022
Güncellenme: 19:10 04-10-2022
Bağcılar’da çocuklar Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'ni ziyaret etti

Merkezi ziyaret eden öğrenciler, sokak hayvanlarıyla güzel bir gün geçirdi. Hayvanların korunması konusunda bilgilendirilen minikler, büyüklerine ‘Kontağı çevirmeden kaputa vur’, ‘Yolda hızlı araç kullanma’ ve ‘Yaralı ve hasta hayvanları ihbar et’ şeklinde uyarılarda bulundu.

 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri ile İSTOÇ İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, barınağı ziyaret etti. Çocuklara, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz de eşlik etti. 

“7 BİN 715 HAYVANIMIZI MUAYENE VE TEDAVİ ETTİK”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Buradaki amacımız hayvanları koruma gününü ve bu duyarlılığı artırma adına bir eylem gerçekleştirmek olmuştu. Bu konuda Bağcılar Belediyesi önem gösterdiğimizi özellikle vurgulamak istiyoruz. 15 yıl önce başlayan bu serüven bugün çok ileri noktalara gelmiş durumda. 4 bin metrekarelik alanda hayvan barınma ve müşahede merkezimizle adeta hayvan hastanesi barındırıyoruz. Sadece 2022 yılı ocak ayından bu yana 7 bin 715 hayvanımızı muayene ve tedavi ettik. 748 hayvanımıza kısırlaştırma uygulaması gerçekleştirdik. 422 aşılama ve 110 hayvanımızı sahiplendirdik. Bu sayının kahramanları ilçemizdeki vatandaşlarımız. Bu 7 bin 715 sayısını bize aktaran sorumluluk bilinci yüksek olan Bağcılarımızda yaşayan vatandaşlarımız, özellikle çocuklarımız. İlçemizde bu duyarlılığı üst seviyede olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN DA BU KONUDAKİ DUYARLILIĞI ÇOK YÜKSEK”

Bazı zamanlar bizzat kendisinin telefon aldığını belirten Özdemir, “Hüngür hüngür ağlayan vatandaşlarımızın o anlardaki karşılaştıkları manzarayla adeta birinci derece yakınını kaybetmiş hissiyle bizleri arayıp bu duyarlılıkları gösterdiklerini görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bütün canlılarımızla ilgili bu duyarlılığın var olması ilçemiz adına da bize ümit var eden bir durum. Çok güzel bir nesil yetişiyor. Bu açıdan 4. Sınıf öğrencilerimizi buraya getirdik. Çocuklarımızın da bu konudaki duyarlılığı çok yüksek. Bağcılar Belediyesi olarak özellikle kış dönemlerinde belirli bölgelere hayvanlarımız için yiyecek ihtiyaçlarını görecek mamalar bırakıyoruz. Bu açıdan başta bu birimimizde çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bütçemizin önemli bir kısmını hayvanlarımız için ayırıyoruz” diye konuştu.

HAYVANLARI BESLEDİLER

Programda Veteriner Hekim Yunus Giray Özarslan, barınak faaliyetlerinin yanında sokak hayvanlarının beslenmesinden sahiplenmesine kadar farklı konularda bilgiler verdi. Çocuklardan bir kısmı can dostlarını kucağına alıp sevgisini gösterirken bir kısmı da eliyle onlara mama yedirdi. Büyüklerine seslenen minikler, hayvanların korunmasına yönelik ‘Kontağı çevirmeden kaputa vur’, ‘Yolda hızlı araç kullanma’ ve ‘Yaralı ve hasta hayvanları ihbar et’ şeklinde mesaj verdi.

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN