Bahçeşehir Koleji ve SODİMER iş birliğiyle Dijital Girişimcilik Kulübü hayata geçirildi

 

‘Bahçeşehir Koleji Dijital Girişimcilik Kulübü’ hayata geçirildi

‘Türkiye'nin ilk Dijital Girişimcilik Kulübü’ hayata geçirildi

 Gelişen teknoloji ile hayatın büyük bir parçası haline gelen dijitalleşme kavramını lise çağındaki çocuklarla girişimcilik çatısı altında buluşturmayı amaçlayan Bahçeşehir Koleji, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) ile bir araya gelerek ‘Türkiye'nin ilk Dijital Girişimcilik Kulübü’nü hayata geçiriyor.

Yayınlanma: 10:10 11-10-2022
Güncellenme: 10:10 11-10-2022
Bahçeşehir Koleji ve SODİMER iş birliğiyle Dijital Girişimcilik Kulübü hayata geçirildi

 

Lise öğrencilerinin, hem şirket açmak, girişimci olmak, etik, hukuk, patent gibi önemli kavramları öğrenmesini hem de konuyla ilgili teorik ve pratik uygulamalara hâkim olmasını amaçlayan Dijital Girişimcilik Kulübü, Bahçeşehir Koleji ve SODİMER iş birliğiyle hayata geçirildi. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ konuyla ilgili öğrencilerin genç yaşta girişimcilik üzerine bilgi ve beceri kazanmasının ilerleyen dönemde başarılı girişimciler olmasını sağlayacağını söylerken, SODİMER Başkan'ı Prof. Dr. Levent Eraslan da bu iş birliğinin çocuklara yeni beceriler kazandıracağını ve çocukların gelişimine oldukça katkı sağlayacağını vurguladı.

 

KULÜP, 4 MODÜL VE 14 HAFTALIK PROGRAMDAN OLUŞUYOR

Sahada alanında uzman isimler ile akademisyenlerin yer alacağı bu sertifika programı ile öğrencilerin şirketler, akademisyenler ve girişim sahipleri ile bir araya getirilmesi hedefleniyor. Bahçeşehir Koleji’ndeki öğrencilerin katılabileceği kulüp, toplamda 4 modülden ve 14 haftalık programdan oluşuyor. SODİMER de fonksiyonel olarak öğrencilerin alacağı eğitimlerin içeriğini nitel ve nicel alanda destekleyerek onların doğru akademisyen ve girişimler ile bir araya getirme noktasında iş birliğine katkı sağlıyor.

Dijital Girişimcilik Kulübü’nde yer alan eğitim başlıkları ise şöyle:

“Girişimcilik Temel Kavramları”

“Dijital Girişimcilik Felsefesi”

“Dijital Girişimcilikte Örnekler”

“Ülkemizde Dijital Girişimcilik” 

“Dijital Girişimcilikte Etik ve Hukuk” 

“Blokzincir Teknolojisi ve Girişimleri”

“Şirket Devir Alma ve Yeni Şirket Açma” 

“Yurt Dışına Açılma ve Büyüme”   

“Yatırımcı-Girişimci İlişkisi Nedir?” 

“Proje Geliştirme ve Sunumu”

“ÇOCUKLARIMIZI MELEK GİRİŞİMCİLERLE BULUŞTURMAK GİBİ BİR HEDEFİMİZ VAR”

SODİMER ve Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye'de ilk defa ‘Dijital Girişimcilik Kulübü’nü hayata geçirdiklerini söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Dünya Kalkınma Bankası ve Dünya Girişimciler Derneği raporlarının genç yaşta girişimcilik üzerine bilgi ve beceri kazanan gençlerin ileride başarı girişimciler olduğunu gösteren ortak sonuçları var. Biz de buradan yola çıkarak Bahçeşehir Koleji öğrencilerini bilgi ve becerilerle donatacağımız bir kulüp hayata geçirmek istedik. Kulübün dersleri ve çalışmaları yaklaşık 14 hafta sürecek ve 4 bölümden oluşacak. Bu süreçte hem akademisyenler yer alacak hem de uygulamaya dönük çalışmalar olacak. Sektörden profesyoneller ve dijital girişimciler öğrencilerimizin dersleri içerisinde yer alacak. Girişimcilik felsefesi ile başlayacak dersler, daha sonra dijital girişimcilik kavramları ve bu alan üzerine bilgi-beceriler ile devam edecek. Bir şirket nasıl kurulur, bir şirket nasıl devralınır ve bir girişim nasıl dünyaya açılır gibi alanlarda dersler görecekler. Etik ve hukuk dersleri bunlara dahil olacak. Öğrencilere tam anlamıyla süreç kavrandığında fikirlerini projeye geçirmek için de fırsat verilecek ve proje sunumları yapılacak. Bununla birlikte çocuklarımızı Melek Girişimcilerle buluşturmak yani projelerini hayata dönüştürebilecek adımları atmak gibi bir hedefimiz var. Bütün bunlardan daha önemli olanı onları bu konuda teşvik ve motive etmek. 2 haftalık bir kayıt süresi sonrasında programımız hayata geçmiş olacak" dedi.

“DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ GELECEK YILLARA IŞIK TUTACAK”

SODİMER Başkan'ı Prof. Dr. Levent Eraslan ise "SODİMER olarak Bahçeşehir Koleji'nin de desteğiyle ortaya koyacağımız dijital girişimcilik kulübü aslında gelecek yıllara ışık tutacak. 2022 Şubat ayında yayınlanan rapora göre Dünya'da 1 milyar dolarlık 1201 şirket var, toplam cirosu 5 milyar dolar. Fakat sadece 3 şirket bu aşamaya gelmiş. Biz bu konuda çok büyük işler yapmalı ve çocuklarımıza beceriler kazandırmalıyız. Dijital girişimcilik, dijital dünyanın her türlü yeni ve farklı ortaya koyacağı bütün prensiplere uygun insanlar yetiştirmektir. Biz zihinde bir alev yakmaya uğraşıyoruz. Bundan sonra çocuklar, dijital süreçlerin nasıl oluşacağı, nasıl şirket kurulacağı gibi konuları öğrenecek” ifadelerini kullandı.

“ORTAYA ÇOK GÜZEL PROJELERİN ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Kulüp programının çok geniş ve etkili bir şekilde hazırlandığını vurgulayan Prof. Dr. Levent Eraslan,  “Bir start-up nasıl kurulur, start-up etik ve hukuku ve daha sonra çocukların ortaya koyacağı çok önemli projelerle beraber işin uygulama ayağı da var. Bu anlamda Türkiye'de bir ilk ve çok heyecanlıyız. Dünyada birçok şirketin de bu kulüpten eğitim alan çocuklarca kurulacağını da şimdiden söylemek mümkün. Türkiye'nin buna dönük çok büyük bir potansiyeli, Bahçeşehir öğrencilerinin de çok büyük bir hazırlıkları var. Bu anlamda ortaya çok güzel projelerin çıkacağına inanıyorum " şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN