Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda 4 farklı kategoride dereceye giren proje sahipleri ödüllerine kavuştu.

Yayınlanma: 16:12 22-12-2022
Güncellenme: 16:12 22-12-2022
Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sadece yarışmayla bitmiyor. Biz onlara her türlü lojistik imkanı veriyor, girişimcilerle ve yatırımcılarla buluşmalarını sağlıyoruz” dedi. 

 

Başakşehir Belediyesi’nin 2014’ten itibaren düzenlediği Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda, 750 proje arasından finale kalan yenilikçi fikirler tanıtıldı. Bugün gerçekleştirilen törenle Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile öğretmen ve öğretim görevlileri olmak üzere 4 farklı kategoride dereceye giren projelerin sahiplerine toplam 400 bin lira para ödülü verildi. Moderatörlüğünü ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan’ın üstlendiği ödül töreninde, özel sahne gösterilerinin yanı sıra finale kalan projelerin yer aldığı serginin açılışı da yapıldı.  

Ödül törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öğe, STK temsilcileri, yarışmacılar ve aileleri de katıldı. 

“FİKİRLERİNİZ VARSA BİZE ULAŞIN” 

Programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “ Her yıl artan sayıda katılımcıyla ve bu yıl 750 kişiye ulaşmış bir katılımcı sayısıyla ödül törenimizi başlatıyoruz. Kategorilerimiz ortaokul, lise, üniversite ve hocalarımız içerisinde olacak. Farklı kategoilerde ödüllerimiz olacak. İnovasyon yarışması Türkiye’de yapılmış en büyük inovasyon yarışması aynı zamanda 9 yıl üst üste olması bizim için çok büyük bir gurur. Bu yarışmalar ve Türkiye çapında yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarında sertifikalı eğitimler veriyoruz. Şu anda Türkiye’nin 81 ilinde 35 ülkede yaklaşık 120 bin öğrencimiz var. Bu tür çalışmalarla ve marka şehirle Başakşehir, bu yıl Avrupa Birliği’nin düzenlemiş olduğu İnovasyon Başkent Yarışmasına katıldı ve Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak Avrupa Birliği’nin bu yarışmasına katılım sağlamış olduk. Bu yarışmada Başakşehir’imiz finallere kaldı. İnovasyon şehri olduğunu da kanıtlamış oldu. Bu hem ülkemiz hem de Başakşehir adına çok büyük bir gurur. Biz inovasyon yarışmasında ödülü alan tüm proje sahiplerine, tüm ekibe ve yarışmacılara şunu söylüyoruz; sadece yarışmayla bitmiyor. Daha sonra biz onlara her türlü lojistik imkanı, girişimcilerle ve yatırımcılarla buluşmalarını ya da merkezlerimizde onlara mekan sağlayarak projeleri şehrimizde geliştirmelerini sağlıyoruz. Fikirleriniz varsa bize ulaşın biz size her türlü desteği veririz” diye konuştu. 

“DÜNYA ÇAPINDA GIDA KAYBINI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ” 

Üniversite kategorisinde ‘Gıda kaybını önleyen gıda güvenlik ve yönetim sistemi’ projesiyle ikincilik ödülüne sahip olan öğrencilerden Sueda Atılgan (23), “Bu çalışmamız gıdalarda oluşan mikrotoksinler üzerine. Mikrotoksinler çok büyük gıda kayıplarına sebep oluyorlar. Biz de bunları önlemek istiyoruz. Aslında bunların tayinini yapmaya çalışıyoruz. Cep telefonuna bağlanabilen biyosensörler üretiyoruz. Bu biyosensörlerinde kolay bir şekilde ulaşılabilir olmasını hedefliyoruz. Çünkü normalde bu sistemler çok büyük deneyler uzmanlar, laboratuvarlar gerektiren işlemlerden geçiyor. Biz bunu cep telefonuyla cebimize taşımaya çalışıyoruz. Bu aldığımız numuneleri belli işlemlerden geçirdikten sonra biyosensörümüzle okuyoruz ve mobil uygulamamızda konsantrasyonunu görebiliyoruz. Bu mobil uygulamamızı da biz kendimiz oluşturduk. Dünya çapında gıda kaybını önlemeye çalışıyoruz. Ödül bize çok iyi gelecek oldukça mutluyuz” dedi. 

“ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYACAK BİR PROJE” 

‘Atık Polipropilen Hammaddeli Plastikler Kullanılarak Farklı Yüzeylere Hidrofobiklik Özelliği Kazandırılması’ projesiyle Vakıf Katılım Özel Ödülü alan lise 11’inci sınıf öğrencisi Dilanur Keskin (16), “Atık polipropilenlerin yani atık plastikleri geri dönüştürerek hidrofobik yüzeyi elde ettiğimiz böylece ilk önce ülkemize daha sonra dünyaya ekonomik kazanç sağlayacak bir proje geliştirdik aslında. Çok mutluyum. Çok emek verdiğimiz bir proje. 

Projede yer alan bir diğer öğrenci Elanur Kavlak ise, “Ödülü kazandığımız için çok mutluyum, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN