Çiftçiye Ücretsiz Tarımsal Danışmanlık Hizmeti Verilecek

Şehrin verimli topraklarını daha profesyonel işleyebilmek ve tarımda da bir başarı öyküsü yazmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, çiftçilere ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmeti verecek. Bu uygulama ile Eğitim ve Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik AB Fonlarından faydalanılması, kooperatiflerin temel kapasitesi, makine parkuru ve faaliyet alanlarının geliştirilmesi, gelir kalemlerinin arttırılması, ilçede faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık, turizm yatırım projeleri, teknolojik ve eğitim kapasitelerinin arttırılması hedefleniyor.

Yayınlanma: 14:12 28-12-2022
Güncellenme: 14:12 28-12-2022
Çiftçiye Ücretsiz Tarımsal Danışmanlık Hizmeti Verilecek

Güçlü bir sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda verimli topraklarıyla önemli bir tarım şehri de olan İnegöl, bu alanda bir başarı öyküsü yazmakta kararlı. Özellikle mobilyada sanayicilerin son 20 yılda ortaya koyduğu başarıya benzer bir tablonu tarımsal üretimde de yaşanması hedeflenirken, İnegöl Belediyesi bu alanda adımlar atmaya devam ediyor. Bilinçli bir tarım toplumu oluşması ve tarımın profesyonel bir altyapıda modern tekniklerden faydalanılarak yapılması hedefiyle hayata geçirilen projeler kapsamında, yeni bir uygulama daha hayat buluyor.

HER HAFTA PERŞEMBE GÜNÜ ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİLECEK

İnegöl Belediyesi, çiftçiler için ücretsiz Tarımsal Danışmanlık Hizmeti sunmaya başlıyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Üstünbaş Proje ve Danışmanlık Şirketi iş birliğinde Ziraat Mühendisi ve IPARD/TSE Proje Danışmanı Ümit İlhan Üstünbaş tarafından her hafta Perşembe günü İnegöllü çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Tarımsal Danışmanlık Uygulaması kapsamında her hafta Perşembe günleri Danışman Ümit İlhan Üstünbaş, saat 10.00 ile 15.00 arası Cerrah Mahallesinde bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü binasında çiftçilerle bir araya gelecek. Burada çiftçilerin soruları yanıtlanıp, ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak.

“TARIMDA BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAK İSTİYORUZ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl olarak tarımda son yıllarda bir ivme yakalandığına dikkat çekti. Tarımda bir başarı hikayesi yazmak istediklerine dikkat çeken Başkan Taban, “İnegöl sanayide önemli işler başarmış bir şehir. Özellikle mobilyada elde edilen başarıyı, şehrimizin bir diğer değeri tarımda da yakalamayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmada önceliğin çiftçilerimizin birlik ve beraberliğinden geçtiğini biliyoruz. Tek vücut olarak hareket edersek, verimli topraklarımızı şehrimiz ve çiftçilerimiz adına bereketli bir gelir kaynağına dönüştürmüş oluruz. Bu noktada doğru planlama ve profesyonel destek bizler için önemli. İnegöl Belediyesi olarak üreticilerimizi en iyi şekilde yönlendirmek, onlara yol göstermek amacıyla çalışmalar yapıyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

“Bugün de yine çiftçimize ve şehrimizin tarımsal gelişimine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Üreticimize yol göstermek adına bir danışmanlık uygulaması başlatıyoruz. Üstünbaş Proje ve Danışmanlık Şirketi Sahibi, Ziraat Mühendisi ve IPARD/TSE Proje Danışmanı Ümit İlhan Üstünbaş iş birliğinde İnegöl tarımı adına yeni bir sayfa açıyoruz. Kendisi bu uygulamada bizim ve çiftçilerimizin yol göstericisi olacak. Tarımsal Danışmanlık Uygulaması kapsamında her hafta Perşembe günleri Danışmanımız Ümit İlhan Üstünbaş, saat 10.00 ile 15.00 arası Cerrah Mahallemizde bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü binamızda çiftçilerimizle bir araya gelecek. Burada çiftçilerimizin soruları yanıtlanıp ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak.”

TARIMSAL DANIŞMANLIK UYGULAMASININ AMACI NEDİR?

“Tarımsal Danışmanlık Uygulamasını hayata geçirmedeki amacımızdan da bahsetmek gerekirse; öncelikle biz tarımsal değerlerimizi geliştirmek ve doğru adımlar atarak ilerlemek istiyoruz. Burada işi ehline danışarak yapmak önemli. Belediyemiz tarafından; Eğitim ve Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik AB Fonları, kooperatiflerimizin temel kapasitesini, makine parkını ve faaliyet alanlarını geliştirmek, gelir kalemlerini arttırmak, ilçemizde faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık, turizm yatırım projeleri, teknolojik ve eğitim kapasitelerini arttırmak amacıyla; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Destekleri, Ajans Projeleri (BEBKA), Eğitim ve Teknolojik Yeniliklerin Yerinde Görülmesi (ERASMUS+) AB Destek Fonları, Tarım Bakanlığımızın Öz Kaynaklarından Sağlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Projesi (KKYDP) gibi kurumlardan destek alım olanaklarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hususlarda uzmanlardan destek alıp söz konusu desteklerin alınmasını sağlayarak kamu kurum ve kuruluşlarımız ile kooperatiflerimizin kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Yine kurum ve kooperatiflerimizin gelir kaynaklarını, eğitim ve teknolojik alt yapılarını arttırmak ve böylelikle sürdürülebilirliklerini sağlamak hedefindeyiz. Devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarına sağladığı pek çok destek kalemi bulunmakta. Biliyoruz ki bu kaynaklar doğru yönlendirmeyle, yerinde ve ihtiyaç doğrultusunda kullanılmasıyla çok daha fazla katma değer sağlayabilir.”

29 ARALIK’TA BAŞLIYOR

“Bu vesileyle, şehrimizin topraklarını işleyen tüm çiftçilerimizi Tarımsal Danışmanlık Uygulamamızdan faydalanmak üzere danışmanımızla bir araya gelmeye davet ediyorum. 29 Aralık Perşembe günü itibariyle başlayacak bu uygulama her hafta düzenli şekilde devam edecek.”

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Mert Muhittin Tahsinoglu - merttahsinoglu@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN