İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Ege Üniversitesi (EÜ) arasında “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı” projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında İKÇÜ, EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülmekte olan projeye, oluşturulan ders içerik ve materyallerinin ulusal kapsamda kamuya açık erişimini sağlayarak projeye uygun yazılım geliştirecek. Bu önemli iş birliği protokolü EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ile İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun imzasıyla resmiyete bağlandı.
Bilgi Paylaştıkça Büyür
EÜ’de imzalanan iş birliği protokolü hakkında bilgi veren İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, projeye uygun yazılım geliştirme aşamasının koordinasyonu ve süreç yönetiminin İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığında olduğunu söyledi. Protokolün her iki üniversite için faydalı olacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Bulduklu, “Bilgi paylaştıkça büyür. Araştırmanın ve bilimin sınırı yoktur. Kurumlararası iş birlikleri ve bu kapsamda ortaya çıkan sinerji sayesinde kaynakların daha etkin ve verimli şekilde kullanılması sağlanacaktır. Birlikte iş yapma kültürünün yaygınlaşması da en çok öğrencilerimizin eğitim kalitesine yansıyacaktır. EÜ tarafından hazırlanan ve onaylanan ders materyallerini ulusal/uluslararası erişime bedelsiz olarak açık olacak şekilde İKÇÜ tarafından yazılımı oluşturulacaktır. Tüm altyapı, verilerin yedeklenmesi ve sistemin sürdürülebilirliği süreçleri Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızca yürütülecektir” dedi.
Yaşam Boyu Öğrenme İçin Önemli Bir Kaynak
Projenin koordinasyon ve süreç yönetiminde EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin görevlendirildiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ise projenin teknik ve ders ekleme süreçlerinin profesyonel ekipler tarafından yürütülmesinin kolaylık sağlayacağını kaydetti. Prof. Dr. Banu Yücel, öğrencilerin dersle ilgili kaynaklarını zenginleştiren, kendini geliştirmek isteyen herkesin yararlanabileceği açık ders malzemeleri projesinin bu yönüyle yaşam boyu öğrenme için önemli bir kaynak oluşturduğuna dikkat çekti