EÜ'nün paydaşı olduğu projeye AB'den 280 bin 372 Euro destek

İzmir’de farkı kurumların iş birliğinde sürdürülebilir tarım için  “Köklerimize Teknolojiyle Sahip Çıkmak” başlıklı  proje hazırlandı

Yayınlanma: 11:03 08-03-2023
Güncellenme: 11:03 08-03-2023
EÜ'nün paydaşı olduğu projeye AB'den 280 bin 372 Euro destek

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İzmir Ticaret Borsası, Ege Orman Vakfı, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Institute of Entrepreneurship Development – Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü (iED) iş birliği ile hazırlanan; İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Turuncu Dernek’in destek verdiği “Köklerimize Teknolojiyle Sahip Çıkmak” başlıklı proje Avrupa Birliği, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından fonlanan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında toplam 280 bin 372 Euro hibe almaya hak kazandı.

 Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel’i makamında ağırlayarak tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ziraat Fakültemizin paydaşı olduğu; tarım sektöründeki sürdürülebilir istihdamın, eşitlik temelinde ve geleceğin insanına yakışır işler yaklaşımı çerçevesinde teknolojik dönüşüm ile geliştirilmesini hedefleyen AB projesi Cinsiyet Eşitliği Odaklı Çalışmanın Yakışık Geleceğini Destekleyen Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Ziraat Fakültemizi ve proje ortaklarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Gençlere, kadınlara ve mültecilere fırsat eşitliği sağlanacak”

Proje ile ilgili detaylı bilgi veren EÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel ise “ İzmir Ticaret Borsası, Ege Orman Vakfı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Institute of Entrepreneurship Development – Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü ortaklığında güzel bir bilimsel çalışmaya imza atıyoruz. Projeye  İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Turuncu Dernek de destek veriyor. Farklı kurumların iş birliğiyle yürütülecek olan AB projemizin ön başvurusu kabul edildi. Gençlerin tarım sektöründeki teknolojik yetkinliklerinin geleceğin insanına yakışır şekilde geliştirilerek iş gücü piyasasındaki istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve öncelikli kadın ve mülteciler olmak üzere tarım işçilerinin teknolojik yeniliklere hâkim olmalarının sağlanması ile fırsat eşitliğinin yaratılmasını hedefleyen projemiz, 280.372 Euro hibe almaya hak kazandı. Proje ile İzmir’deki tarım ile gıda alanlarında eğitim gören 20-30 yaş aralığında öğrenciler ve mezunlara; 18-30 yaş aralığındaki çiftçiler ve ailelerine, mevsimlik tarım işçilerine; zeytinliklerde çalışan yüzde 60’ı kadın ve yüzde 30’u mülteci olmak üzere çalışan tarım işçilerine yönelik bilimsel çalışmalar yürütülecek” dedi.

“Tarımın sürdürülebilirliği için farkındalık faaliyetleri yürütülecek”

Proje kapsamında yürütülecek çalışmalarda değinen Dekan Prof. Dr. Yücel, “Yeni mezunlar ve tarım işçilerine yönelik eğitimler geliştirilecek. 18-30 yaş arası, 120 kadın ve 60 göçmene yönelik eğitimler düzenlenecek. İnsana yakışır işe erişimi desteklemek için bir öğrenme aracının oluşturulması, sürdürülmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacak. Farkındalık yaratma kampanyaları ve etkinlikleriyle 60 genç, 200 tarım işçisine erişilecek. ‘Tarımda Teknoloji ve Sürdürülebilirlik’ konferansı ve final toplantısı ile sosyal medya ve haber bültenleri aracılığıyla 200 katılımcıya ulaşılacak” dedi.

 

Kaynak: BHA
Editör: Pelin Demir - pelindemir@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN