Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA İstanbul Üniversitesi - İşletme Fakültesi’nin konuğu oldu
Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA, üniversite buluşmaları kapsamında bu kez İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin konuğu olarak son sınıf öğrencileri ile biraraya geldi. ACCA Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Sizlerin iş hayatından ve kariyer beklentilerinizden haberdar olan bir küresel meslek kuruluşunun temsilcisi olarak, finans ve muhasebe mesleğinin tüm taleplerinize uygun olduğunu söylemek istiyorum. Bu meslek; sürdürülebilir ekonomilerin, iş dünyasını inşa edecek kurumların kalbinde yer alarak, iş dünyasının stratejik liderleri olmanızı sağlayacak kariyerleri sunacak bir meslek” dedi.
Dünyanın 178 ülkesinde 241 binden fazla üyesi ve yarım milyondan fazla adayı bulunan küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, üniversite buluşmaları kapsamında bu kez İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin konuğu oldu. ACCA Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, etkinlik kapsamında öğrencilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:
“Covid -19 pandemisi ile dünyada daha da derinleşen sosyo-ekonomik adaletsizlikler, iş imkânlarına erişim olanaklarında eşitsizlikler, kamu hizmetlerinin yetersiz sağlanması, iklim değişikliği sizleri derinden rahatsız ediyor. 2020’li yıllarda sizler, seçilmiş bir azınlık için değil, herkes için uzun vadeli değer yaratmaya çalışan, daha adil, daha etik, daha çevre dostu ve yeşil ve tabii ki daha kapsayıcı bir iş dünyasını arzu ediyorsunuz. Küresel bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olarak, mesleklerin, iş çevrelerinin ve dünyanın geleceğini yeniden yazacak siz değerli Z Kuşağı’na karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. İş hayatından ve kariyer beklentilerinizden haberdar olan bir küresel meslek kuruluşunun temsilcisi olarak, finans ve muhasebe mesleğinin tüm taleplerinize uygun olduğunu söylemek istiyorum. Sürdürülebilir ekonomilerin, iş dünyasını inşa edecek kurumların kalbinde yer alarak, iş dünyasının stratejik liderleri olmanızı sağlayacak kariyerleri sunacak bir meslek.”
“Sürdürülebilir Kurumların Kalbindeki Muhasebe Profesyonelleri” Araştırması
Etkinlikte «Sürdürülebilir Kurumların Kalbindeki Muhasebe Profesyonelleri» araştrımasının bulgularına da değinen Filiz Demiröz, küresel araştırmadaki ilk tespitlerinin 2020’li yıllarda hem dünyada hem de iş hayatında yaşanan değişimler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“2020’li yılların başında organizasyonel karmaşalar, bir biri ile çatışan paydaş ihtiyaçları, kalıcı toplumsal değişiklikler, iş gücündeki dönüşüm, sıkıntılı mali durumlar, teknolojik yıkım ve çevresel sorunlar dünya genelindeki tüm kurumları daha önce hiç olmadığı kadar zorlamaya başladı. Finans ve muhasebe mesleği de kurumların ve işletmelerin yaşadığı değişikliklerden ve sıkıntılardan nasibini aldı.Önümüzdeki on yılda sürdürülebilir muhasebe ve finans profesyonelleri olacak meslek mensupları, kurumları bünyesinde daha iyi iş kararlarının alınmasında, yeni kurumsal değerin yaratılmasında, var olan kurumsal değerin korunmasında ve hazırladıkları raporlar aracılığıyla üretilmiş değerlerin dış dünyaya aktarılmasında önemli rol alacaklar. 2020’li yıllarda kurumlarda görev alacak sürdürülebilir finans ve muhasebe profesyonelleri bütün bunları dünya genelinde birbirinden farklı sektörlerde ve kurumlarda ortaya çıkacak 4 ana kariyer alanında yer alan rollerde yerine getirecek.”
Filiz Demiröz bu 4 kariyer alanını ise şöyle özetledi: