Fırat Tanış ‘İyilik Genimizde Var’ projesi için sahneye çıktı

 Fırat Tanış’ın ‘Gelin Tanış Olalım’ oyununda bu kez iyiliğe davet vardı.

Yayınlanma: 13:09 20-09-2022
Güncellenme: 13:09 20-09-2022
Fırat Tanış ‘İyilik Genimizde Var’ projesi için sahneye çıktı

‘İyilik Genimizde Var’ farkındalık projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Fırat Tanış, kemik iliği bağışının önemine dikkat çekerek herkesi bağışçı olmaya çağırdı.

 

‘19 Eylül ‘Dünya Kemik İliği Donör Günü’ Fırat Tanış, Ankara MEB Şura sahnesinde donör bağışı adına tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Türkkök, Kızılay, Kanser Savaşçıları Derneği’nin katılımı ve GEN’in koşulsuz desteği ile gerçekleştirilen ‘İyilik Genimizde Var’ projesine özel düzenlenen etkinlikte kemik iliği bağışının önemi vurgulandı. ‘Gelin Tanış Olalım’ oyunu sonrasında ise bağışçı olmak isteyen davetliler için bilgilendirme yapıldı.

 

‘KAN BAĞIŞÇISI OLMAK BU İŞİN EN ÖNEMLİ AYAĞI

Gen İlaç Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, “‘İyilik Genimizde Var’ sloganıyla yola çıktığımız bu yolculukta özellikle kemik iliği transferinde kök hücre naklinde hastalara dokunabilmek, onların sağlıklarına kavuşabilmesini temin edebilmek amacıyla böyle bir yolculuktayız. Ne kadar nadir hastalık varsa, bunların yurtdışında var olan tedavilerini bulup getirip hastalara ulaştırmak istiyoruz. O nedenle sloganımızı bu şekilde yaptık. Kan bağışçısı olmak bu işin en önemli ayağı. Herkesi kan bağışçısı olmaya davet ediyorum” dedi.

‘HERKESİ KÖK HÜCRE NAKLİ İÇİN VERİCİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ’

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner de, “Kemik iliği nakli birçok kan hastalığında ve hematolojik kanserde mutlak tedaviyi sağlayan tek enstrümandır. O nedenle kemik iliği hastaların olmak ya da olmamak sorunudur. Bu nedenle ne kadar çok bağış yapılır, Türkkök bankamız ne kadar büyür ve genişlerse, hastaların yaşama tutunma şansları da o kadar artar. Dolayısıyla bu kadar kritik bir tedavinin yapılabilmesi için herkesi kök hücre nakli için verici olmaya davet ediyoruz. Verici için hiçbir risk söz konusu değildir. Türkiye’de şu anda 860 bin civarında kemik iliği vericisi var. Bunu en kısa zamanda 1 milyonun üzerine çıkaralım. 2 milyona doğru yükseltmeye çalışalım. Herkese kök hücre nakli için verici olma çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

‘DONÖRÜM SAYESİNDE HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

Saliha Bengisu Uçar (25), nakil olduğunda Tıp Fakültesi 1’inci sınıfı bitirdiğini söyleyerek, “Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nden (Türkkök) nakil oldum, Türk bir donör buldum. Onun sayesinde hayallerimi gerçekleştirmiş oldum. Tıp Fakültesi’ni bitirdim, doktor oldum. İnşallah bende hastalarıma sağlık saçacağım. Donörler bir insan hayatını tamamen değiştiriyorlar, bir cana umut oluyorlar. Onlar sayesinde şu an karşınızda durabiliyorum. Doktor oldum, ülkeme yararlı olmaya çalışacağım” dedi.

‘DUYARSIZ KALMAK İSTEMEDİM’

Özlem Erdoğan (43), kemik iliği bağışını tesadüfen sosyal medya aracılığıyla gördüğünü ifade ederek, “Duyarsız kalmak istemedim. Kızılay’a gidip kan verdim. Aradan 5 yıl geçtikten sonra bir çocuk hastayla eşleştiğim haberini aldım. Donör olmaktan vazgeçmek bir candan vazgeçmektir. Yalan yanlış çok fazla bilgi dolanıyor etrafta. Bu konuyla ilgili çok güzel açıklama yapan hekimlerimiz var. Kendimi çok insan hissettim. Bambaşka bir duyguydu” dedi.

‘İYİLİK GENİMİZDE VAR’ FARKINDALIK PROJESİ NEDİR?

GEN İlaç’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesi olan ‘İyilik Genimizde Var’, pandemi nedeniyle düşen kök hücre bağışçı sayısını artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında iyilikgenimizdevar.com ve sosyal medya hesapları üzerinden düzenli olarak iletişim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Erdi Akman - admin@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN