Geleceğin Tarım Dedektifleri Tiyatroda Buluştu

Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Muğla’nın 13 ilçesinde 32 bin öğrenciye ”Tinga ve Dedektifler” adlı oyun sergileniyor.

Yayınlanma: 19:04 19-04-2022
Güncellenme: 11:06 27-06-2022
Geleceğin Tarım Dedektifleri Tiyatroda Buluştu

Muğla Valiliği himayesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Muğla’nın 13 ilçesinde 32 bin öğrenciye ”Tinga ve Dedektifler” adlı oyun sergileniyor.

 

Her tüketicinin aynı zamanda bir denetçi olduğunu vurgulayan, sürdürülebilir tarım güvenilir gıda temalı tarımsal oyun büyük ilgi uyandırıyor.

 

Oyuna 22 Mart Dünya Su Gününde Milas’ta Start Verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM 15 Temmuz Şehitleri salonunda yapılan gösterime Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Öğretmen ile öğrenciler katıldı.

 

Tinga adında bir karganın su ve tarım ile ilgili önermelerini içeren oyun öğrencilerinde interaktif katılımıyla keyifli anlar yaşattı. Öğrencilerin dikkatini çeken oyunda konuya ilişkin eğlenerek öğrenecekleri çeşitli bilgileri içeren broşür dağıtıldı.

 

15 Haziran 2022 Tarihine Kadar Yaklaşık 32 Bin Öğrenci İzleyecek.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Çocuklara tarımı, su tasarrufunu, doğru yöntemlerle üretim yapmanın önemini anlatan oyun ödüllü yazar ve yönetmen Dağlar Uygur tarafından yazıldı ve yönetildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hassasiyetle üzerinde durduğu proje, Doç. Dr. Rasim Aşın önderliğinde pedagog ve dramaturg onaylarından geçtikten sonra hazırlandı. Muğla ilindeki 6-11 yaş aralığındaki tüm çocukların ücretsiz izleyeceği oyunun ilk sahnelenişi Milas oldu. 22 Mart dünya su gününde başlayan su ve gıda tasarrufu temalı oyun dünya tiyatrolar haftası ve 23 Nisanı da kapsıyor.

 

”Tarla sizin ama Tarım hepimizin”. Tarıma, sanata ve çocuklarımıza sahip çıkalım.

Projenin hayata geçmesini uzun süredir planladığını söyleyen İl Müdürü Barış Saylak şunları söyledi; ”Gelecekte yerini kaybetmeyecek iki unsur tarım ve sanat. Çocuklarımıza tarımı, sanat yoluyla anlatmak ve onlarda kalıcı bir bilgi birikim sağlamak uzun zamandır hedeflediğimiz bir proje idi. Doğru üretim teknikleri, gıda israfı, su tasarrufu gibi çok önemli ve ülkemizin geleceğini belirleyecek konularda her evde bilinçli bireyler yetiştirmek amacındayız. Tiyatroya gelen bütün çocuklarımız oyundan ‘Tarım Dedektifi’ olarak ayrılacak ve bu hassas konuların takipçisi olacaktır. Tabi bütün bunları eğlenerek ve haz duyarak yapacaklar. Bu anlamda oyunun yazım sürecinde ödüllü yazar ve yönetmen Dağlar Uygur ile proje için güçlü bir ekip kurduk. Pedagog ve dramaturg hocalarımız çok büyük bir titizlikle çalıştılar. Emeği geçenlere ve oyunu sahneleyen ekibimize çok teşekkür ederim. Sayın Valimiz Orhan TAVLI’nın destekleriyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile el ele yaptığımız projelerimize bir yenisini daha eklemenin onurunu yaşıyoruz. Sanatın güzelleştiren yolunda oyundan bir cümleyle bitirmek isterim; ”Tarla sizin ama Tarım hepimizin”. Tarıma, sanata ve çocuklarımıza sahip çıkalım.” Dedi.

 

Muğla Vali Yardımcısı Ayhan YAZGAN ise ‘’ Bugün gerçekten çok güzel bir gün oldu. Pandemi nedeniyle ara verilen sanat etkinliklerini yine pandemi de önemini daha çok anladığımız tarım ve gıdayı çocuklarımıza aktarmak açısından harika bir oyunu izledik. Gelecek nesillere toprağımızı, suyumuzu doğru kullanarak tarımsal üretimi sevdirmek için böyle bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Oyunun sonunda ekibe teşekkür eden protokol öğrencilerle selfi çekti. Oyun iki gün boyunca Menteşe İlçesinde öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN