Gilead’ın Türkiye’de 2013 yılında başlattığı, bu yıl 9’uncu kez yapılacak olan ”Hayat Bulan Fikirler” adlı proje destek programına son başvuru tarihi için geri sayım başladı. Tıp, genetik, biyomedikal gibi bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri, hekimler ve akademisyenler ile sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, bilimsel ve sosyal projeleriyle 5 Haziran 2022 tarihine kadar programın internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek. Program kapsamında 2022 yılı için verilecek karşılıksız destek tutarları; bilimsel projeler için 450 bin TL, sosyal projeler için 250 bin TL olmak üzere toplam 700 bin TL olarak belirlendi.
Dünyanın en inovatif ilaç şirketlerinden biri olarak yenilikçi tedavilerle hastaların hayatlarını değiştiren Gilead, Türkiye’de Hayat Bulan Fikirler programı ile ülkemizdeki araştırmacıların ve sivil toplum kuruluşlarının yenilikçi fikirlerini hayata geçirmesine destek oluyor.
Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programı Türkiye’de viral hepatitler, HIV, sistemik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında; hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini, uygun tedavilere daha iyi koşullarda ulaşımı sağlamaya yönelik en iyi uygulamaları, yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini ve yayılmasını 9 yıldır karşılıksız destekliyor. Programın 2022 yılı için karşılıksız destek tutarları; bilimsel projeler için 450 bin TL, sosyal projeler için 250 bin TL olmak üzere toplam 700 bin TL olarak belirlendi.
Projeleriyle yer almak isteyen adaylar 5 Haziran 2022 tarihine kadar programın internet sitesi hayatbulanfikirler üzerinden başvurularını yapabilecek. Bağımsız jüri üyelerinden oluşan değerlendirme kurulu 24 Haziran 2022 tarihinde projeleri değerlendirecek ve 19 Ekim 2022’de düzenlenecek törende ödüller sahiplerini bulacak.
Gilead; bugüne kadar HIV, hepatit B, hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları gibi alanlarda 45’i bilimsel, 19’u sosyal olmak üzere toplam 64 projeye 860 bin dolar tutarında destek sağladı.
Gilead Türkiye Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi, programa ilişkin yaptığı değerlendirmede, ”Son 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi bize araştırma ve geliştirmenin bilimin kalbi olduğunu bir kez daha kanıtladı. İnanıyoruz ki desteklenen her iyi fikir hayat değiştirir. Bu yüzden bilimsel ve sosyal projelere de verdiğimiz destek ile hastaların hayatlarını değiştirmek için çalışıyoruz. Türkiye’deki Hayat Bulan Fikirler destek programı gibi diğer ülkelere de örnek olabilmiş bir programın içinde olmak büyük bir gurur” dedi.