Abone Ol

Göztepe taraftar gruplarından ortak açıklama

Göztepe'miz Altay maçında yaşanan istenmeyen olayların perde arkasına hep beraber göz atalım;

Yayınlanma: 19:11 28-11-2022
Güncellenme: 19:11 28-11-2022
Göztepe taraftar gruplarından ortak açıklama

Göztepe taraftar grupları Göztepe-Altay olayları sonrası twitter üzerinden saat 19:25'te video ve yazılı açıklama yaptı. Açıklama detayları şöyle ;

 

Göztepe'miz Altay maçında yaşanan istenmeyen olayların perde arkasına hep beraber göz atalım;
+#GÖZvALT pic.twitter.com/p5VS9GNauz

— Göztepe Taraftar Grubu (@taraftargrubu35) November 28, 2022

 

1-İçeriye alo ses ambulans şirketinin görevlileri tarafından sokulan işaret fişekleri maçtan saatler öncesinde tuvaletlere bırakılmış ve bir grup Altay taraftarları tarafından oradan alınarak dakika 35'te ateşlenmesi planlanmıştır.

2-İki çanta dolusu yaklaşık 20 tane fişeğin olduğunu bilmekle beraber, bu fişeklerden bir tanesi maçın 17. dakikasında Altay tribünlerinden,aile,çocuk,kadınların yoğun olduğu Maraton Aile tribününe doğru yakın mesafeden ateşlenmiştir. Bu Eylem öncesinde siyah bir sis yakarak eylemi yapacak kişiyi saklama amaçlı bir plan ve organize içinde yapılmıştır.

3-Münferit bir eylem olmadığı ve kalabalık bir altay taraftar grubunca planladığı aşikar olmakla beraber Altay taraftarlarının maçtan günler öncesinde sosyal medyada bu eylemi yapacaklarıyla ilgili gönderileri ve paylaşımları mevcuttur. Maçın sonrasında Polis tarafından yaklaşık 20 Altaylı taraftarın alınması bunu kanıtlar niteliktedir.

4-Maçın 22. dakikasında sahaya atlayıp kaleciye korner direği ile vuran Göztepe'li taraftarın eylemini tasvip etmemekle beraber maçın 35. dakikasında yaşanacak belki de insanların ölümüne sebep olacak 20 tane işaret fişeğinin ateşlenmesinin önüne geçtiği bir gerçektir.

5-Sahaya atlayan taraftarımız ifadesinde "fişeğin ateşlendiği yerde akrabalarının olduğunu, kafasına fişek isabet eden taraftarın arkadaşı olduğunu ve onu kanlar içinde görünce ne yapacağını şaşırıp böyle bir eylem gerçekleştirdiğini... Altay kalecisi Ozan'ın fişek anını ve yaralı taraftarı gördüğü halde oyunu bir süre daha devam ettirme çabaları üzerine olayın siniriyle kaleciye saldırdığını..." belirtmiştir.

6-Yüzüne fişek isabet eden taraftarımız Mehmet Çakır'ın yüzüne estetik operasyon yapılmış olup ciğerlerinde ve soluk borusunda hasar tespit edilmiştir. Ciğerlerinde gaz birikmiş ve soluk borusu parçalanmıştır. Ayrıca vücudunda kırıklar olduğu ve dilinin damağının dikildiği - bir daha konuşamayacağı ihtimali bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

7-Şimdi soruyoruz size tarafsız ve özgür medya(!), canıyla cebelleşen taraftarımızı görmezden gelip sadece kaleciden bahsedip tüm okları Göztepe taraftarlarına çevirmeniz ne kadar doğrudur?

8-Planlı ve organize bir şekilde tasarlanan bu terör eyleminin kamuoyunun gündeminde ve medyada yer almaması nasıl bir algı yaratma çabasıdır?

9- Özellikle altını çiziyoruz ki organize bu eylemin 35 .dakika da 20 tane fişekle gerçekleşmesi ihtimali; bir grup Altay taraftarlarının ne kadar cani ,ne kadar aşağılık olabileceğinin göstergesidir.

Ve son olarak bizler, Göztepeliler armamızı gururla İzmir sokaklarında taşırken, organize suç örgütü Altay taraftarları o armayla sokaklarda dolaşmaya utanır hale gelecektir.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN