Abone Ol

Göztepe taraftarı, Altay maçındaki organize saldırı için açıklama yaptı

Göztepe taraftar grupları tekar bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 17:11 29-11-2022
Güncellenme: 19:11 29-11-2022
Göztepe taraftarı, Altay maçındaki organize saldırı için açıklama yaptı

Göztepe taraftar grupları, Altay taraftarının yapmış olduğu organize saldırı olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şöyle;

 

Tam Metin

 

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

27 Kasım 2022 tarihinde İzmir’imizin iki güzide takımı olan Göztepe ve Altay arasında oynanan maçın 17. dakikasında meydana gelen elim olaylar bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur.

Olayların münferit eylemler olamayacağına dair şüphelerimiz ne yazık ki her geçen dakika artmakta olduğu için bu açıklamayı kendi adımıza zorunlu buluyoruz.

Maç öncesi, o günü bir şölene çevirebilmek adına yaptığımız hazırlıklara tanık olabilmeleri için eşlerimizi, çocuklarımızı kısacası ailelerimizi alıp Gürsel Aksel Stadı’na gittik. O elim dakikaya kadar Altay tribünlerinden yöneltilen hiç bir tahrike kapılmadık. Neticede amacımız iki büyük sevdamız, ailelerimiz ve Göztepe’miz ile keyifli bir gün geçirmekti. Ancak 17.dakikada ateşlenen fişeğin arkadaşımızın yüzüne gelmesi, hakemin oyunu o an durdurmaması, çıkan yangının bireysel olarak söndürülmeye çalışılmasını bütün stat çaresizlikle izlerken, meydana gelen infial ne yazık ki kontrol edilemez bir hal aldı.

Aslında olayın hazırlığında bulunan kişilerin de görev aldığı ambulanslar yaralı taraftarımıza geç müdahale etmiştir. O bekleme sırasında telefonlar üzerinden yapılan yaralı taraftarımızın görüntülerine dair paylaşımlardan arkadaşını tanıyan diğer bir taraftarımız da, asla tasvip etmediğimiz o eylemi gerçekleştirmiştir. Bu sırada hiçbir güvenlik gücünün bu olaya engel olamaması bizleri daha da üzmüştür. Tek tesellimiz futbolcu arkadaşımızın sağlığının iyi olması ve evinde şu an dinlenmesidir.  Bu arada başta Altay kaptanı İbrahim’in ve diğer futbolcu kardeşlerimizin kendi taraftarlarını sakinleştirebilmek adına gösterdikleri insani çabaya gerçekten çok teşekkür ederiz.

Ancak üzüntü ile söylemek isteriz ki, içeriye ambulans şoförü vasıtasıyla sokulan fişeklerin aslında 35. dakikada toplu ve de organize şekilde tüm seyircilerimiz hedef alınarak ateşleneceği bilgisine ulaşmış bulunuyoruz.

Türk futboluna zaten kara bir leke olarak geçen o geceyi daha da fazla kana bulamak ve kelimenin tam anlamıyla katliam yapmak için canice planlanan bu eylemin, münferit bir eylem olduğunda ısrar etmek, gerçek sorumluların gizlenmesi adına yapılmak istenen talihsiz bir çabadır!

Altay Spor Kulübü’nün sezon başında küme düşmesi neticesinde yaşanan maddi manevi kriz sebebiyle yapılan olağanüstü genel kurulda, kulübün yönetimine hiçbir yönetici vasfı, eğitimi ve de birikimi olmayan, kulübün kayyuma atanmasına engel olabilmek adına, taraftar grubu içinden alelacele seçilen kişiler yönetime getirilmiştir. Hatta o dönemde "Gitti Kravatlılar geldi Atkılılar!" şeklinde, bizce çok talihsiz bir açıklama yapılmıştır.

Sakarya maçında yaşanan olayların ardından, önlem alması gereken mevcut yönetim, hafta boyunca sosyal medyada Göztepe maçını hedef göstererek yapılan açıklamalar karşısında da sessizliğini korumuştur. O zaman anlamlandıramadığımız bu sessizliğin sebebini, yaşanan elim olayın ardından, ne yazık ki anlamış bulunuyoruz.

Bizler Göztepe taraftarı olarak gerçekleştirdiğimiz şov, pankart vs. her türlü organizasyonda öncelikle kulübümüzün bilgisine sunar onayını alır ve o şekilde icra ederiz. O yüzden bu olayın münferit bir eylem olamayacağını ısrarla savunuyoruz.

Salt birkaç taraftarın ricası ile o şoförün o kadar yanıcı maddeyi stada sokacak cesaretinin olamayacağını biliyoruz. Bu ancak daha yüksek mercilerden gelen, vaatler, sözler ve de yaptırımlarla mümkündür. Sosyal medya üzerinden bu maçın katliama döneceği itiraflarını yapan Altaylı taraftarların yazılarını, kendi gruplarında planlama aşamasında yapmış oldukları yazışmaları delil olarak yetkili makamlar ile de paylaşacağız.

Fanatizm hatta holiganizme varan bir zihniyet ile hareket eden Altay Spor Kulübü’nün mevcut yönetimi, ne yazık ki azmettirici sıfatıyla, taammüden ve organize şekilde gerçekleşen bu olayda yer almışlardır.

Türk futbolunda her daim zaferlerle yer alan kulübümüzün adını bu şekilde lekelemek isteyenlere, sükunetimizle fırsat vermeyeceğimizi de bildirmek isteriz. Bu elim olayların sonucu ne olursa olsun, dileğimiz asla tekrarlanmamasıdır. Bizler Göztepe taraftarları olarak sağduyulu bir şekilde, takımızı her koşulda ve de her ligde desteklemeye devam edeceğiz.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN