İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi depremde görev alan STK'lara ve İstanbul'da bulunan depremzedelere moral vermek için iftar yemeği düzenledi.
Programa katılan İmamoğlu, "2023 yılı arzu ettiğimiz gibi başlamadı, bu yıl ne yazık ki 11 ilimizde bize büyük acı yaşatan depremle başladı. Ve 10 binlerce canımızı kaybetmenin acısını hala içimizde yaşıyoruz. Hala tedavi gören vatandaşlarımız var. Bu Ramazan ayını çadırlarda, konteynerde memleketlerinden uzakta geçiren vatandaşlarımız var. Bu Ramazan'da hepimizin içi buruk" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, depremde görev alan STK'ların dayanışmasını güçlendirmek ve İstanbul'daki depremzedelere moral vermek için 'Birlik Sofrası' adı altında iftar programı düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı programda önce Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gecede Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.
"2023 YILI ARZU ETTİĞİMİZ GİBİ BAŞLAMADI"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İftar soframız sizlerin sofrasıdır. Biz sadece sizlerle paylaşmak için organizasyon yaptık. Burada yediğimiz yemekler, bir arada açtığımız orucumuz aslında İstanbul'daki hemşerilerimiz adına bir temsil grubunun sofrada buluşma anıdır. Ramazan ayının çok özel duyguları vardır. Bizler bu ayı, arınma ayı olarak kabul ederiz. 2023 yılı arzu ettiğimiz gibi başlamadı, bu yıl ne yazık ki 11 ilimizde bize büyük acı yaşatan depremle başladı. Ve 10 binlerce canımızı kaybetmenin acısını hala içimizde yaşıyoruz. Hala tedavi gören vatandaşlarımız var. Bu Ramazan ayını çadırlarda, konteynerde memleketlerinden uzakta geçiren vatandaşlarımız var. Bu Ramazan'da hepimizin içi buruk, buradan kaybettiğimiz canlarımızı Allahtan rahmet diliyorum" dedi.
"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BUNUN GİBİ DEVLET KURUMLARI TOPLUMA AİTTİR"
İmamoğlu "Biz milletçe bu tür acı anlarda birleşerek, bütünleşerek bu zor anları aşabilmeyi de geçmişte başarmış bir milletiz. Bölgeyi hep birlikte ayağa kaldıracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Belki o bölgede bu acıyı yaşayan insanlarımız, kendilerini, toplumun maddi olarak, yaşam süreci olarak çok geriye düştüklerini düşünebilirler. Ama inanın ki 86 milyon insanımızla, orada yaşayan insanlarımızın acısını dindirmek adına, acılarını paylaşıyoruz. Bu tarihten itibaren ihtiyaçlarını karşılama noktasında, büyük fedakârlık ortaya koyacağız. Ve tekrardan koşullarımızı eşitleyerek, geleceğe çok daha hızlı bir biçimde yürümenin yolunu bulacağız. Biz dayanışma gücümüzü, birlik ve beraberliğimizi yaşamak, hissettirmek için bu acıları yaşarken değil, her daim toplumumuzun ilerlemesine de vesile olacaktır. Sivil alanı güçlendirirsek, hep birlikte daha etkili adımlar atarız. Ve o zaman hiçbir şekilde manipüle edilen ya da ayrıştırılan bir toplum asla olmayız. Bu tür iş birliklerini arttırmak, sivil toplumun güçlenmesine de vesile olacaktır. Biz İstanbul adına, bu kentin sivil gücünü, sivil gücüyle beraber ortak aklı destekleyici tavrını güçlendirmeye dönük adımlar atan bir kurumuz. Bu yüzden hepinizin iş birliğini ve katılımını çok önemsiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bunun gibi devlet kurumları topluma aittir. Bu iş birliği mekanizmalarını kurduğumuz ölçüde, kendisini bu kurumların tek başına sahibi olduğunu zanneden hiç kimse bu kurumların başına gelemez" diye konuştu.
Ekrem İmamoğlu, konuşmasının ardından salondan ayrıldı.