Abone Ol

İKÇÜ, Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu'nda Yer Aldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi liderliğinde, dijital teknolojiler alanında akademi, kamu ve sanayi arasında iş birliklerini güçlendirecek ‘Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu’ protokolü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) içinde bulunduğu,Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin katılımıyla imzalandı.

Yayınlanma: 15:12 21-12-2022
Güncellenme: 15:12 21-12-2022
İKÇÜ, Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu'nda Yer Aldı

İmza törenine İKÇÜ adına Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İKÇÜ Akıllı Fabrika Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFSUAM) Müdürü Prof. Dr. Adnan Kaya, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Merih Palandöken ve Dr. Öğretim Üyesi Kamil Çetin katıldı. 

Protokol; paydaş kurumlar arasında yer alan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle, İKÇÜ'nün yanı sıra, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesinin dahil olduğu 8 üniversite arasında imzalandı.

Dijital Teknolojiler Alanında Nitelikli İnsan Kaynağının Geliştirilmesine Katkı

İmza töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, platformun ülkemizde bir ilk olduğunun altını çizerek yenilikçi teknolojilerde kamu, akademi ve özel sektör arasında iş birliklerini güçlendireceğini söyledi.  Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu ile hem kamuda hem de özel sektörde yürütülen dijitalleşme çalışmalarını hızlandırıp destekleyecek temellerin atıldığını söyleyen Başkan Koç; yapay zekâ, veri bilimi, siber güvenlik, robotik ve bunlarla ilişkili teknoloji alanlarında kamu, akademi ve özel sektör arasında iş birliklerinin güçlendirmesinin hedeflendiğini ifade etti.  Dijital İnovasyon ve İş Birliği Platformu’na zaman içerisinde diğer üniversitelerin yanı sıra özel sektörden katılımcıların da dâhil olacağını belirten Başkan Koç, programın sağlayacağı faydaları şu sözleriyle özetledi: “Program; kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına yönelik yerli teknolojik çözümlerin geliştirilmesi, kamu ve özel sektördeki insan kaynağının sahip olduğu ileri dijital becerilerin geliştirilmesi adına kısa / uzun dönemli eğitim programlarının hayata geçirilmesi, dijital ekonominin gelecekte oluşturacağı fırsatlardan en yüksek verimle faydalanılması adına strateji ve politika çalışmalarının desteklenmesi, uluslararası iş birlikleri ile hizmet kapsamının genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi gibi pek çok fayda sağlayacaktır.” 

Yakın zamanda imzalanıp katılım sağlanacak Dijital Avrupa Programı’nın dijital teknolojiler alanında ülkemizdeki nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine de önemli katkıları olacağını kaydeden Başkan Koç, “Dijital Avrupa Programı (DAP); özellikle yapay zekâ, yüksek başarımlı hesaplama ve veri analitiği alanlarında kritik dijital altyapıların kurulması açısından ülkemizdeki yerel ekosistemi destekleyecek ve ülkemizden paydaşların katılım sağlayacağı projelerin dijital teknolojiler alanındaki nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine de önemli katkıları olacaktır” dedi. 

Başarının Arkasında İstikrar Var 

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, üniversite olarak dijital teknolojiler alanında nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine katkıda bulunacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Köse "Ülkemiz son yıllarda teknoloji alanında önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu süreçlerde önemli görevleri üstlenen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, ülkenin geleceği açısından oldukça önemli gördüğüm bir projeye daha imza atmış durumda. Uzunca bir süredir hazırlıkları devam eden  Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu, bugün itibariyle somut çıktılar üretecek bir yapıya dönüşüyor. Üniversite olarak bu projede yer alan sekiz yükseköğretim kurumundan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Gelinen noktada çok sayıda kurumun paydaş olduğu bir iş birliği kültürünü de hayata geçiriyoruz. Bu kültürün oluşmasının arkasında güçlü bir birlikte çalışma alışkanlığı var. Bunun yanında esas faktör ise 'istikrar'. Son yıllarda ülkemizin her alanda istikrarlı yapıya kavuşmuş olması, bizlerin geleceğe ilişkin vizyon belirlemesine katkıda bulunuyor. İKÇÜ ile birlikte veya bizden sonra kurulan üniversiteler arasında bu platformda yer alan tek üniversite olduğumuzun altını çizmek isterim. Bizim gibi 2010 yılından sonra kurulmuş bir üniversitenin bu projede yer almasının altında yatan şey de 'istikrar'. Teknolojiye, dijital dönüşüme ve akıllı sistemlere özel önem vererek; kaynaklarımız nispetinde yapılan çalışmaları destekliyoruz. İstikrarlı yapımız ve dinamik kadromuz bizi daha da ileri taşıyacak. Ben platforma önemli katkılar yapacağımıza inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN