İstanbul’da eğlence mekanlarına şok baskın

İstanbul polisi tarafından şehir merkezindeki eğlence mekanlarına yapılan şok baskınlarda, işletmelerdeki müşterilere GBT kontrolü yapıldı. Uygulamada 5 farklı işletmeye sigortasız işçi çalıştırmaktan işlem yapılırken, bazı eğlence mekanlarındaki müşterilerde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yayınlanma: 12:05 09-05-2022
Güncellenme: 12:06 27-06-2022
İstanbul’da eğlence mekanlarına şok baskın

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından umuma açık eğlence mekanlarına yönelik şok baskınlar yapıldı. 6 ve 7 Mayıs tarihleri arasında Sarıyer, Beşiktaş, Esenyurt ve Bakırköy ilçelerinde bulanan 14 farklı eğlence mekanında gerçekleştirilen denetimlerde 2 bin 346 müşteriye GBT sorgulaması yapıldı. Bu ani baskınlarda aranan 1 kişi yakalanırken, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Emniyet ekiplerince yapılan asayiş uygulamalarında ayrıca 12 kişiye kapalı alanda sigara içmekten, 3 farklı işletmede 16 şahsa 18 yaşından küçük olduğundan işletmeye alınmasından, 5 farklı işletmede toplam 35 kişiyi sigortasız işçi çalıştırmaktan, 1 işletmede otopark hizmeti veren 4 görevliye Trafik Kanunun 68-1C maddesinden, 2 işletmeye vale hizmet belgesinin bulunmamasından, bu işletmelerin tamamına ise “Tütün Mamulü Kullanmak” ve “Gece belirlenen saatten sonra (00.00’dan sonra) müzik yayını yapmak” suçlarından cezai işlem uygulandı.

 

Kaynak: İHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN