Abone Ol

İttifakların İzmir’deki adayları kimler olacak

2023 yılında gerçekleştirilecek seçimler öncesi siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken; İzmir’de milletvekili aday adayı olarak ön plana çıkan isimler belli olmaya başladı

Yayınlanma: 14:10 28-10-2022
Güncellenme: 14:10 28-10-2022
İttifakların İzmir’deki adayları kimler olacak

Takvime göre 18 Haziran 2023’te gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesi siyasi partiler hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdürürken; İzmir’de milletvekili aday adayı olarak ismi ön plana çıkanlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Medyaya yansıyan haberlere ve kulis bilgilere göre İzmir’de tüm siyasi partilerden ismi ön plana çıkan milletvekili aday adayları şu şekilde olacak.

 

MİLLET İTTİFAKI’NDA İSİMLER

Son seçimde İzmir’den en çok vekil çıkaran siyasi parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu seçim öncesinde en çok merak edilen siyasi parti olarak dikkat çekiyor. Öte yandan seçime Millet İttifakı ile girecek CHP’de adaylar ittifakın ortak kararıyla belirlenecek. Millet İttifakı’nda birinci ve ikinci bölgede aday adayı olarak ismi ön plana çıkan isimler şu şekilde; Musa Çam, Kazım Yevimli, Rahmi Aşkın Türeli, Murtaza Çağlar, Deniz Yücel, Ednan Arslan, Selin Sayek Böke, Özkan Yücel, Hüseyin Saygılı, Mehmet Aydoğan, Umut Tekin, Şener Akdemir, Seda Kaya Ösen, Hüseyin Aslan, Mehmet Ali Çetinkaya, Nilay Kökkılınç, Bedri Serter, Mahir Polat, Olgun Atilla, Ali Kemal Elitaş, Tolga Çobanoğlu, Aytun Çıray, Hüsmen Kırkpınar, Müsavat Dervişoğlu, Ali Osman Güven. Hangi isimlerde karar kılınacağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ittifakı olduğu 6’lı masada birlikte belirlenecek.

CUMHUR’DA SON DURUM

İzmir’de Cumhur İttifakı’nda adı geçen isimlerin sayısının ise az olması dikkatlerden kaçmadı. Bir önceki genel seçimlerde aday adayı sayısının oldukça fazla olduğu gözlenen AK Parti’de bu seçim döneminde aday adayı olarak kulislerde konuşulan isimler; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, eski bakan Nihat Zeybekçi, Veysel Şahin, Selim Girbiyanoğlu. Bu isimlerin dışında milletvekili aday adayı olarak hazırlanan siyasilerin kimler olacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun vekillik için tekrar aday adayı olarak isminin geçtiği iddia edildi.

Kaynak:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN