İzmir’de seçime en hazır aday adayı: Kazım Yevimli

2023 Seçimleri için siyasi partilerden aday adayları henüz yeni yeni sahaya çıkmaya hazırlanırken, İzmir’de bir milletvekili aday adayı, Kazım Yevimli, yaklaşık 1 yıldır seçim çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürerek, seçime en hazır milletvekili aday adayı olarak dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 14:10 04-10-2022
Güncellenme: 14:10 04-10-2022
İzmir’de seçime en hazır aday adayı: Kazım Yevimli

Türkiye 2023 yılında seçime gidecek. Takvime göre haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerin birkaç ay öne alınabileceği konuşulurken, siyasi partiler yavaş yavaş seçim çalışmalarının startını vermeye başladığı ifade ediliyor. Seçim için milletvekili aday adayları sahaya inmeye hazırlanırken; İzmir’de bir isim, aday adaylığı çalışmalarına yaklaşık 1 yıl önce başlayarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu isim, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli. Yevimli, yaklaşık 1 yıl önce başladığı saha çalışmalarında 1. Bölge’de neredeyse adım atmadık yer bırakmayarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için sokak sokak dolaşıyor, vatandaşlarla bir araya gelip talep ve şikayetlerini dinliyor.

7 BİNDEN FAZLA İNSANA İSTİHDAM

Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yevimli’nin seçim çalışmaları kapsamında, yaptığı çalışmalar incelendiğinde; ilk göze çarpan detayın istihdama olan katkısı olduğu göze çarpıyor. Yevimli, istihdam sorunun Türkiye’deki en büyük sorunlarından bir tanesi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tamamen gönüllülük esasıyla oluşturduğu bir sistemle İzmir’de 7 binden fazla insana istihdam desteği sağladı. Bu çalışması basında Buca’nın İŞKUR’u olarak anılmasını sağladı. İstihdam hareketi ile binlerce insan tarafından sevilmeye başlayan Yevimli’nin arkasındaki kitle büyüyünce bu da aktif siyaset yaptığı partisi içerisinde daha çok tanınmasına ve kendisinden beklentilerin yükselmesine sebep oldu.

EMEK HAREKETLERİNDE EN ÖN SAFTA

İstihdam hareketinin yanından işçi dostu bir hayat görüşü olan ve sendikacılık geçmişi de bulunan Yevimli, İzmir’deki hemen hemen tüm işçi direnişi hareketlerine destek vermek için alana indiği görülüyor. Sendikal eylemlerde işçilerin yanında saf tutmasıyla ve her mesajında emeğin kutsal değer olduğunu vurgulamasıyla işçiler nezdinde de belli bir sevgiye nail olmayı başaran Yevimli, arkasına sendikal desteği almayı başardı.

STK’LARLA SIKI İLİŞKİ

Yevimli’yi öne çıkaran bir diğer detayın ise; Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile yakın teması olması. İzmir’de her görüşten STK’yı ziyaret eden Yevimli, burada kurduğu sıkı ilişkiler ile hemen hemen tüm STK’ların desteğini arkasına aldığı görüldü. Aynı zamanda birçok STK’da da aktif görev üstlenen Yevimli’nin, yaşanan sorunlara karşı çözüm noktasında birlikte hareket edebileceği mesajını vermesi, STK’lar nezdinde kendisini öne çıkaran bir detay olduğu ifade ediliyor.

ADIM ATMADIK YER BIRAKMADI

Genç ve aktif bir siyasetçi olmasıyla sürekli hareket halinde olan Yevimli’nin bir diğer dikkat çeken noktası ise; sürekli sahada olması. Seçime yaklaşık 8 ay kalmasına rağmen İzmir’de, 1. Seçim Bölgesi’nde adım atmadık ilçe bırakmayan Yevimli, gittiği yerlerde partisinin önemli isimleriyle bir araya geliyor, muhtarlarla ve bölgede yaşayan vatandaşlarla görüşüp, istek ve şikayetleri not alıyor, çözüm için çaba sarf ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimler öncesinde hemen her gün farklı bir ilde, aktif olarak çalışmasını kendisine örnek aldığını her mesajında belirten Yevimli, İzmir’de 1. Bölge’de hemen hemen tüm sokaklara girerek, bu sokaklar sorunlara hakim olduğu biliniyor. Öte yandan Yevimli’nin, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de düzenlenen CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5’inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda, İzmir örgütüne verdiği mesajların arasında sahada da yanımda olun mesajına en çok uyan siyasetçilerden bir tanesi olduğu belirtiliyor. Siyasi kulislerde tüm bu etmenlerin Kazım Yevimli’yi diğer milletvekili aday adaylarından bir adım öne taşıdığı ve partisinin Yevimli’ye vekillik adaylığını vereceği konuşuluyor.

Kaynak:
Editör: Erdi Akman - admin@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN