”YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZ VARIZ!”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, ”Kadına yönelik şiddet önlenebilir. Yalnız değilsiniz, biz varız!” sloganıyla, Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’ne imza attı. Protokol kapsamında; Karşıyaka Belediyesi çalışanları ve ilçede yaşayan vatandaşlar, şiddet ve istismar vakalarında, TKDF tarafından kurulan Acil Yardım Hattı’nı arayarak hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına kolaylıkla ulaşabilecek. Karşıyaka Belediyesi tarafından da 0212/0549 656 96 96 numaralı bu hattın bilinirliğini arttırmak amacıyla tanıtım faaliyetleri ve iletişim kampanyaları gerçekleştirilecek.
”SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Tugay ”Bazı insanlar vardır; ”İyi ki var” dersiniz… Sayın Canan Güllü öyle bir insan. Bu imza bizim için mutluluk ve onur. Teşekkür ediyorum. Kadınların toplumumuzda uğradığı ayrımcılığı hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Erkek şiddetiyle öldürülen yüzlerce kadın var; on binlerce, yüz binlerce kadın da ruhu öldürülmüş şekilde yaşıyor. Görülmeyen cezaevlerinde tutsak yaşıyorlar. Bu çok ağır ve yüzleşmemiz gereken bir gerçek. Hep beraber mücadele etmemiz gereken bir gerçek. Bu anlamda, imzaladığımız protokol ve Acil Yardım Hattı çok değerli. Karşıyaka’da yaşamamıza rağmen bizim için de önemli. Bunu sadece imzalamak değil, gereğini ciddiyetle yerine getirmek önemli bir sorumluluk ve bunun bilincindeyiz. Buna dair hiçbir şüphemiz olmasın. Bugünkü buluşmamızda aslında daha fazla çalışmamız gerektiği kanaatine bir kez daha vardık. Yolumuz gerçekten zor ama kararlı mücadelemiz sürdükçe, başarmamak için hiçbir neden yok. Eğitime sahip olmayan kişinin mücadelesinin doğru yapması mümkün değil. Protokolümüzü imzaladıktan sonraki süreçte, hem kadınları hem de erkekleri bu konuda eğitmeyi bir ödev olarak alıyoruz. Gereğini yerine getireceğiz” dedi.
”BİZ MÜCADELEDEN TARAFIZ”
TKDF Başkanı Canan Güllü ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ”2021 yılında 367 kadın katledildi bu ülkede. Bunun 80’i şüpheli ölümdü; kimi babası, kimi kocası, kimi sevgilisi, kimi oğlu tarafından katledilmişti. Kadın olduğu için öldürülenlerin sayısı, 2008’den bu yana 3740’a ulaştı. Bu kadar çok kadın öldürülüyorsa, bu ülkede çok ciddi sorunlar var demektir. Kadın hareketinin çok uzun yıllardan beri verdiği eşitlik mücadelesinin geldiği noktada aslında bu ölümlerin olması hepimiz yürekten üzüyor. Türkiye’de şu an kadın politikasızlığının hüküm sürdüğü, kadını birey görmeyen zihniyetin de egemenlik alanının genişlediği bir zeminde yaşıyoruz. Eve çekilip dertlenmemiz mi lazım yoksa bu ülkede Cumhuriyet’in kurulmasına emek vermiş kadınlar olarak birlikle mücadele etmek mi lazım? Biz mücadeleden tarafız. Bu mücadelede bugün Karşıyaka Belediyesi ile işbirliği yapıyoruz. Karşıyaka’daki kadınların şiddetsiz bir ortamda yaşaması, çocukların istismardan uzak ortamda çocukluklarını yaşayabilmesi ve yerelden politika üretmek adına bu iş birliğini yapıyoruz. Bize bu imkanı sunan ve ileriye doğru gidecek yollarda birlikte olacağımız herkese teşekkür ederim.”