Kemer’in İlk Müzesinin Projesi Son Aşamaya Geldi

Türkiye’nin en önemli turizm lokomotifleri arasında yer alan Kemer’de yapılması planlanan etnoğrafya müzesinin proje çalışmaları son aşamaya geldi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve yerel tarihçi Ramazan Kar, Kemer Liman Caddesi’ndeki eski jandarma karakol binasını müzeye dönüştürmek için daha önce ilk adımı atmış ve binada incelemelerde bulunmuştu. Kemer’in ilk etnoğrafya müzesi olma özelliği taşıyacak olan müzenin projesi son aşamaya geldi. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, DAD Mimari Tasarım Restorasyon Danışmanlık Hizmetleri’nden proje müellifi Derya Ak Tepecik ve Kemer Belediyesi Kültür Müdürlüğü personelleri, belediye mimarları bir toplantı yaptı. Toplantıda, müzenin projesi hakkında fikir alışverişinde bulunularak, projeye son şekli verildi. Projedeki son düzeltmelerin ardından yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in ilk müzesi için daha önce adım attıklarını söyledi. Eski jandarma karakol binasını müzeye dönüştürmek için çalışma başlattıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, müzeyi eski Antalya evlerinin mimarisine uygun olarak yapacaklarını ifade etti. Başkan Topaloğlu, proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğine değinerek, ”Projede son düzenlemelerden sonra ihaleye çıkılacak ve müzenin yapım aşamasına geçilecek. Yerel tarihçimiz Ramazan Kar’ın elinde Kemer’e ait çok sayıda miras niteliğinde eserler mevcut. Bunları Ramazan Kar’ın da desteğiyle müzede sergileyeceğiz. Burası Kemer’in kent belliği olacak. Ramazan Kar’a destekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Kemer yöresinde eskiden halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar gibi eserlerin sergileneceği müze, vatandaşların ve ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin cazibe merkezi haline gelecek. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yayınlanma: 15:06 24-06-2022
Güncellenme: 16:06 27-06-2022
Kemer’in İlk Müzesinin Projesi Son Aşamaya Geldi

Türkiye’nin en önemli turizm lokomotifleri arasında yer alan Kemer’de yapılması planlanan etnoğrafya müzesinin proje çalışmaları son aşamaya geldi.
 
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve yerel tarihçi Ramazan Kar, Kemer Liman Caddesi’ndeki eski jandarma karakol binasını müzeye dönüştürmek için daha önce ilk adımı atmış ve binada incelemelerde bulunmuştu.
 
Kemer’in ilk etnoğrafya müzesi olma özelliği taşıyacak olan müzenin projesi son aşamaya geldi. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, DAD Mimari Tasarım Restorasyon Danışmanlık Hizmetleri’nden proje müellifi Derya Ak Tepecik ve Kemer Belediyesi Kültür Müdürlüğü personelleri, belediye mimarları bir toplantı yaptı.
 
Toplantıda, müzenin projesi hakkında fikir alışverişinde bulunularak, projeye son şekli verildi. Projedeki son düzeltmelerin ardından yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in ilk müzesi için daha önce adım attıklarını söyledi.
 
Eski jandarma karakol binasını müzeye dönüştürmek için çalışma başlattıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, müzeyi eski Antalya evlerinin mimarisine uygun olarak yapacaklarını ifade etti.
 
Başkan Topaloğlu, proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğine değinerek, ”Projede son düzenlemelerden sonra ihaleye çıkılacak ve müzenin yapım aşamasına geçilecek. Yerel tarihçimiz Ramazan Kar’ın elinde Kemer’e ait çok sayıda miras niteliğinde eserler mevcut. Bunları Ramazan Kar’ın da desteğiyle müzede sergileyeceğiz. Burası Kemer’in kent belliği olacak. Ramazan Kar’a destekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kemer yöresinde eskiden halkın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar gibi eserlerin sergileneceği müze, vatandaşların ve ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin cazibe merkezi haline gelecek.

 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN