Gönüllü 500 kadın, Türkiye’nin 7 bölgesine has 500 çeşit yemeği kendi imkanlarıyla yaparak, Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bin 500 yabancı sanat elçisine ikram etti.
Etkinlikte baklava, yaprak sarma ve lahmacun en beğenilen lezzetler arasında başı çekti.
Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türk Yemekleri Sergisi 64 ülkeden festivale katılan konuklardan yoğun gördü. Sergi Büyükçekmece'de yaşayan 500 gönüllü kadının hazırladığı yemeklerden oluştu.
TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ VE MUTFAĞINI TÜM DÜNYAYA TANITMAYI AMAÇLIYORLAR
Türk misafirperverliğini ve mutfağını tüm dünyaya tanıtmak amacıyla günlerce önce hazırlıklara başlayan kadınlar, Türkiye’nin 7 bölgesine has yemekleri kendi elleri ile yaparak 64 ülkeden gelen bin 500 kişiye ikram etti.
Dolmadan pilava, kısırdan köfteye, keşkekten içli köfteye, pastadan böreğe, tatlısıyla tuzlusuyla 500 çeşit Türk mutfağından lezzetlerle dolu stantlarda uzun kuyruklar oluşturan yabancı konuklar, ilk kez tattıkları yiyecekleri büyük bir beğeniyle tüketti. Ev baklavası, yaprak sarması ve lahmacun en beğenilen lezzetler arasında başı çekti.
“TAMAMI GÖNÜLLÜ KADINLAR”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyanın dört bir yanından gelen sanat elçilerine sergiyi gezdirerek Türk yemeklerini tanıttı. Sergi hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:
“Kadıbnlar kendi evlerinde Türk mutfağına ait geleneksel bildikleri ne varsa o yemekleri, pastaları çörekleri yapt. Burada Türk misafirperverliğini bin 500 sanat elçisine göstermek üzere bir faaliyet sergiliyoruz. Bu yemekler ülkemizin 7 bölgesine ait yemeklerden oluşuyor. Türk mutfağını bugün burada 64 ülkeden gelen bin 500 sanat elçisine tanıtıyoruz. Tamamı gönüllü ev kadınlarının yapmış olduğu ülkemizin çeşitli bölgelerine ait yemeklerden oluşuyor.”
Kadınlar ise yemeklerinin beğenilmesinden mutlu olduklarını söyleyerek Türkiye'nin tanıtılması için çalıştıklarını dile getirdi.