Lenovo, “Engelli Bireylerin Kapsayıcılığı Açısından En İyi İş Yeri” sıralamasının zirvesinde yer aldı

Teknolojinin öncüsü Lenovo, rakipleri karşısında iş yeri engelli kapsayıcılığı ölçümünde “dünyanın en kapsamlı referans aracı olan “Engelli Eşitlik Endeksi” değerlendirmesinde üst üste ikinci yılında “Engelli kapsayıcılığı açısından en iyi iş yeri” olmaya hak kazandı.

Yayınlanma: 14:09 27-09-2022
Güncellenme: 14:09 27-09-2022
Lenovo, “Engelli Bireylerin Kapsayıcılığı Açısından En İyi İş Yeri” sıralamasının zirvesinde yer aldı

Dünya genelinde 75.000 çalışanıyla küresel teknoloji devi Lenovo, “Engelli Eşitlik Endeksi” listesinde üst üste ikinci yılında “Engelli kapsayıcılığı açısından en iyi iş yeri” olmaya hak kazandı. 2022'de 69 Fortune 100 şirketi, 188 Fortune 500 şirketi ve 227 Fortune 1000 şirketi dahil olmak üzere 415 şirket engelli kapsayıcılığı çalışmalarına referans olarak “Engelli Eşitlik Endeksi” referansını kullanırken, bu endeksten yalnızca 80 veya üstü puan kazananlar engelli kapsayıcılığında "en iyi iş yeri" unvanına hak kazandı. Legion, Yoga ve ThinkPad gibi üstün teknoloji ile üretilmiş dizüstü ürünleriyle daha akıllı teknolojiler sunan Lenovo, çeşitlilik ve kapsayıcılık değerleriyle üstün teknolojileri engelli bireyleri de inovasyonlarla dahil ederek herkes için sunmayı sürdürüyor. 

 

Disability:IN Kuruluşu Başkanı ve CEO'su Jill Houghton, değerlendirmeler hakkında şunları söyledi: "Engelli kapsayıcılığı, kurumsal kültürün hızla büyüyen özelliklerinden biri ve “2022 Engelli Eşitlik Endeksi” değerlendirmesinde 415 şirketle iş birliği yapmak sevindirici. Yüksek puan alan şirketler, engelli kapsayıcılığı konusunda mükemmelleşmekle kalmayıp, aynı zamanda engellilik gündemini şirkette engellilere yer vermekten kapsayıcı olmaya ve son olarak da gerçek bir aidiyet hissi yaratmaya taşıyabilecek yeni trendleri ve öncü önlemleri de alıyor." 

 

Güçlendiren inovasyonlar

Lenovo, 2025 yılına kadar dünya genelindeki iş gücü içerisinde engellileri daha iyi anlamayı hedefliyor. Lenovo ayrıca global düzeyde, engelli çalışanlarına ve bu çalışanlarla ilişkili kişilere ABD ve Avrupa merkezli olan çalışan kaynak grupları aracılığıyla sosyal etki programları ve inovasyonlarıyla destek sağlıyor. 

 

Lenovo güçlendiren inovasyonlara odaklanırken, Lenovo Türkiye de kısa bir süre önce BlindLook’un geliştirdiği ses simülasyonu teknolojisi ile ülkemizdeki 1 milyon görme engellinin bilgisayar kullanmak istediklerinde, Lenovo ürünlerini engelsizce kullanabilmesine olanak sağlamıştı. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, Türkiye’nin ilk “görme engelsiz bilgisayar markası” olan Lenovo’nun ilham veren çalışması hakkında şöyle konuştu: “Lenovo olarak dünyada ve Türkiye’de güçlendiren inovasyonlara odaklanarak çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerimizle daha akıllı teknolojilere herkesin eşit şekilde erişmesi için hareket ediyoruz. Bu vizyonla üstün teknolojiye görme engelli kullanıcılarımızın da özgürce erişebilmesini kaliteli hizmet olarak görüyoruz. Lenovo’nun global düzeyde “Engelli Eşitlik Endeksi” listesinde üst üste ikinci yılında “Engelli kapsayıcılığı açısından en iyi iş yeri” olarak yer almasından çok mutluyuz.”

 

Engellileri kapsayan iş gücü 

Lenovo Başkan Yardımcısı ve Çeşitlilik Baş Yöneticisi Calvin J. Crosslin de konu hakkında şunları söyledi: "Engelli Eşitlik Endeksi, ABD'deki diğer şirketler karşısında kendi durumumuzu tespit etmemize yardımcı oluyor ve uygulamalarımızı büyütüp iyileştirme konusunda bize ilham veriyor. Dünya genelinde 180 pazarda faaliyetleri olan küresel bir teknoloji şirketi olarak engellileri kapsayıcı bir iş gücünün, arka planımız ve yeteneklerimizden bağımsız olarak hepimize fayda sağlayan inovasyonlar sağlamamıza yardımcı olacağının farkındayız." 

 

Lenovo, bu alandaki başarısının yanı sıra yakın zamanda Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi listesindeki başarısıyla ödüle layık görüldü. 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN