Limonlu Suyun Mucizevi Faydaları

Limonlu su, uzun zamandır halk arasında mucizevi faydalarıyla bilinen bir içecekti.

Yayınlanma: 14:03 15-03-2024
Güncellenme: 14:03 15-03-2024
Limonlu Suyun Mucizevi Faydaları

Limonlu su, uzun süredir bilim camiasının yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Kısık seslere iyi geliyor, boğazdaki tahriş olan yerleri tedavi ediyor.Ancak hepsi bununla sınırlı değil. Limonlu su 9.6 microgram folat, 49.4 miligram potasyum ve yanı sıra B1, B2 ile B3 vitaminleri içeriyor.

Canan Karatay dediğinde aldırış etmemiştik oysa ki. İşte limonlu suyun mucizevi faydaları...

BÖBREK TAŞI OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Yapılan araştırmalar limondaki sitrik asidin idrarı daha az asidik hale getirerek böbrek taşları oluşumunu önleyebileceğini gösteriyor.Ayrıca limonda bulunan sitrik asit küçük böbrek taşlarını parçalama potansiyeline de sahiptir.

AÇ KARNINA LİMONLU SU TÜKETİRSENİZ...

Özellikle güne sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, sabahları aç karnına limonlu su içmek vücudunuzda olumlu bir etki yaratabilir. Bu ritüel, içerdiği arındırıcı ve detoks etkisiyle bilinir.Aç karnına limonlu su içmek, vücudunuzun günün ilk saatlerinde sıvı alımını artırarak, kendisini temizlemesine yardımcı olabilir.

Bu, vücudun doğal fonksiyonlarını sürdürebilmesi için sıvı tutmasını azaltmanın etkili bir yoludur.

Limonlu suyun aç karnına içilmesi, sindirim sürecini başlatmada önemli bir rol oynar. Bu sayede hazımsızlık, mide eksimesi ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.Aynı zamanda limonun içeriğinde bulunan lif, bağırsak geçişini iyileştirmeye ve kolonun nemlenmesine katkı sağlar.

Güne sağlıklı bir adım atmak ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sıvıyı almak için sabahları aç karnına limonlu su içmeyi düşünebilirsiniz. Bu pratik alışkanlık, genel sağlığınıza olumlu katkılarda bulunabilir.

TANSİYON RAHATSIZLIKLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Limonlu su içmenin faydaları arasında soğuk algınlığına karşı gelmenin dışında kalp hastalıklarını önleme ve felç riskini azaltılması gösterilebilir. Kan basıncının düşürülmesi için olumlu bir etki oluşturan limonlu su sayesinde tansiyon rahatsızlıklarının önüne geçilebilir.

Her gün limonlu su içmek obezite riskinin azaltılmasına yardımcı olan faydalı bir aktivitedir. Yapılan çalışmalarla desteklenen bu durum aynı zamanda insülin seviyelerinin de kontrol altına alınmasını sağlar.

Böylece limonlu su Tip 2 diyabet oluşumuna karşı da tamamlayıcı bir rol üstlenebilir. Cilt için de faydaları bilinen limonlu su rahatlıkla tüketilebilen besinler arasında yer alır. Kuruyan ve nem kaybeden ciltler zaman içinde kırışıklık oluşumuna yatkın bir hale gelir.

CANAN KARATAY BAS BAS BAĞIRMIŞTI

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, televizyon kanallarında, radyo programlarında yıllar yılı limonlu suyun faydalarını haykırdı.Sonunda limonlu suyun faydasını bilim dünyası da anladı. Ve şimdilerde limonlu suyun yararları hakkında onlarca kitap ve onlarca makale yayınlanıyor.

GECE LİMONLU SU İÇMENİN FAYDALARI

İnflamasyonu etkili bir şekilde azaltır. Sindirim sürecine olumlu katkılarda bulunur. Kilo kaybını destekler. Karaciğer sağlığını destekleyerek toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.Cildinizi güzelleştirme konusunda etkili bir rol oynar. Enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır. Potasyum bakımından zengin bir kaynaktır.Nefesinizi tazeleyerek diş ağrıları ve iltihapların hafiflemesine yardımcı olur. Enerji seviyelerinde artış sağlar. Viral enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olur.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN