Malatya’nın yöresel ürünleri Sultangazi’de vatandaşla buluştu

 Sultangazi’de Malatya Yöresel Ürün Günleri ve Arapgir Üzüm Festivali düzenlendi.

Yayınlanma: 10:10 14-10-2022
Güncellenme: 10:10 14-10-2022
Malatya’nın yöresel ürünleri Sultangazi’de vatandaşla buluştu

Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen festivalde üzümden kayısıya, kömbeden reyhan şerbetine, Malatya’nın lezzeti vatandaşla buluştu. Belediyenin  Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen festival 4 gün sürecek.

 

Sultangazi Belediyesi Anadolu’nun farklı şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müzik ve kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtıyor. Bu kapsamda Sultangazi Etkinlik Alanı’nda Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu iş birliğiyle Malatya Yöresel Ürün Günleri ve Arapgir Üzüm Festivali düzenlendi. Malatya’nın yöresel ürünlerinin vatandaşla buluştuğu festival 4 gün sürecek. Festivalin açılışına ilçenin Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ilçe protokolü, Malatya Dernekleri Federasyon üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yöresel Günler kapsamındaki festivaller farklı şehirlerin tatları ile 2 ay boyunca devam edecek.

 

“YAKLAŞIK 2 AY BOYUNCA ‘YÖRESEL GÜNLERİMİZ’ DEVAM EDECEK”

Sultangazi’de yöresel günlerin startını verdiklerini belirten ilçenin Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Her sene Sultangazi'de yöresel günleri ve bu etkinlikleri devam ettiriyoruz. Bugün de Malatya ve Arapgir Üzüm Festivaliyle yöresel günlerin startını vermiş olduk. Hemşehrilik duyguları ilçemizde oldukça yoğun. Anadolu'nun güzel insanlarının buluştuğu 550 bin insanın yaşadığı güzel bir coğrafyadayız Sultangazi'de. Vatandaşlarımız hemşehrilerimizin duygularına tercüman olmak üzere köklerinden buraya kadar geldi. Biz de insanlarımız memleketlerini hem İstanbul'da yaşasın hem de örf ve adetlerinden, gelenek göreneklerinden kopmasın diye şehirleri tanıtmaya gayret ediyoruz. Bazen gastronomisini bazen kültürünü tanıtıyoruz, bazen de turizmini ve folklorünü tanıtmaya gayret ediyoruz. Çeşitli konserlerle yine şehirde yaşayanları mutlu etmeye gayret ediyoruz ve istiyoruz ki sosyal hale gelsinler. Birbirlerini görmeyenler, uzun zamandır birbirleriyle selamlaşmayanlar, bugünlerde bir araya gelsinler, dostluklarını pekiştirsinler. Bu çerçevede güçlü çalışmalar yapıyoruz. Bugün Malatya'yla başladık; Rize, Trabzon, Sivas, Bitlis, Kastamonu, böyle devam edeceğiz. Yaklaşık 2 ay boyunca kapalı bir ortam haline getirdiğimiz bu mekanda yöresel günlerimiz devam edecek. Sultangazi'de yaşayan herkesi buraya, Sultangazi etkinlik alanına Atatürk Bulvarı'na davet ediyoruz. Hem yörelerini hem de farklı farklı yöreleri görsünler, onları öğrensinler, onların kültürünün nasıl olduğunu hissetsinler diye çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK”

Malatya Arapgir’den yöresel ürünlerini tanıtmak için geldiklerini belirten Aslı Bağlar ise “Çok güzel bir etkinlik var. Belediye Başkanımız çok çalışmış. Bizim tezgahımızda Arapgir’in meşhur köhnü üzümü var. Kömelerimiz, sucuklarımız var. Arapgir’e özel biberlerimiz var, kışlık, turşuluk, baharlık olarak kızartma yapılabilir. Tarhanalarımız var. Belediyemizin yaptığı bu etkinlik sayesinde Malatya’da olmayan arkadaş ve dostlarımız ürünlerine rahatlıkla ulaşabiliyor. En azından yöresel yiyeceklerini özledikleri için o yiyeceklerin tatlarına erişebiliyorlar” dedi.

 

“TÜM TÜRKİYE’Yİ ARAPGİR ÜZÜM FESTİVALİ’NE BEKLİYORUZ”

Malatya Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Saaddetin Kabay da bu etkinlikleri her sene yaptıklarını belirterek “Etkinlik gerçekten çok büyük bir rağbet görüyor. Geçen sene acemiliğimize denk geldi, yağmura denk gelmiştik. Sultangazi Belediyesi sağolsun bu sene çadır kurdu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sene çok daha iyi olacak. Tüm halkımızı, tüm vatandaşlarımızı, tüm Türkiye’yi Arapgir Üzüm Festivali’ne bekliyoruz. Festivali Pazar günü saat 10.00-11.00 gibi bitirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN