Oyun sektörünün 2026 yılında 321 milyar dolarlık değere ulaşması bekleniyor

Teknoloji, yazılım ve oyunlaştırma alanlarında hizmet veren Vawraek Teknoloji Topluluk Yöneticisi Ali Şamhal, “Pandemi döneminde büyüyen oyun sektörünün 2026 yılında 321 milyar dolarlık değere ulaşması bekleniyor.

Yayınlanma: 15:10 14-10-2022
Güncellenme: 15:10 14-10-2022
Oyun sektörünün 2026 yılında 321 milyar dolarlık değere ulaşması bekleniyor

Biz de piyasaya sürdüğümüz The Quinfall ile gerçek hayatı sanala taşıyarak sektöre yeni bir bakış açısı kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Dünyanın en büyük MMORPG evreni olarak tanımladığı yeni projemiz The Quinfall, 2016 kilometrelik dev haritası ile şimdilerde oyun listelerindeki en başarılı yapımlardan biri olarak gösterilmeye başlandı diyen Şamhal, “Sıradışı bir yaratıcılık ve inanılmaz bir iş birliği ile tasarlanan The Quinfall evreni, aynı zamanda gerçek dünyayı sanala taşımanın da en başarılı örneklerinden biri ve bu nedenle oyun endüstrisinin geleceğine ışık tutuyor” ifadelerini kullandı.

 

“DÜNYANIN EN GENİŞ MMORPG EVRENİNİ PİYASAYA SÜRECEĞİZ”

World Economic Forum raporuna göre pandemi döneminde büyüyen oyun sektörünün 2026 yılında 321 milyar dolarlık değere ulaşması bekleniyor diyen Şamhal, “Sektör içindeki en büyük büyümenin ise MMORPG, yani çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu endüstrisinde yaşanacağı tahmin ediliyor. Özellikle Z kuşağının artan i̇nternet penetrasyonu ile oyun endüstrisinin gelişimine katkı sağlıyor. Vawraek Teknoloji olarak dünyada hızlı şekilde dönüşen oyun sektörünü şekillendirmeye odaklandık ve bu nedenle dünyanın en geniş MMORPG evrenini yakın zamanda piyasaya süreceğiz” dedi.

Firma bünyesinde daha önce kazanılan başarıların gelecek için yol gösterici olduğunu ifade eden Şamhal sözlerine şöyle devam etti: 

“2020 yılında kurularak Türkiye’deki oyun sektörünü bir hayli geliştiren Vawraek Teknoloji, ilk oyunu Kayra Online ile büyük bir popülarite kazandı. 2022’nin ilk çeyreğinde duyurulan The Quinfall ise Kayra’dan sonra geliştirilen 2. MMORPG oyunu ve aynı zamanda dünyanın en geniş çevrim içi çok oyunculu evrenine sahip olmasıyla ön planda. Detaylı haritalama sistemi, muhteşem grafikler ve üst düzey bir modelleme ile geliştirilen bu oyun sanal dünyayı gerçeğe taşıma konusundaki başarısı ile uzun süre gündemde olacak.” 

 

"DENEYİM SAHİBİ EKİP BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

The Quinfall oyununun detaylı ve gerçekçi grafiklerinin gerçekleştirilebilmesi için işinde çok iyi çalışan ekiplerinin olduğunu belirten Şamhal, “Türkiye’deki benzer örneklerin kısıtlı olmasından dolayı Vawraek Teknoloji’ye alanında tek olma fırsatı sunarken deneyim sahibi ekip üyeleri bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Vawraek olarak yenilikçi, özgün ve kaliteli yapımlar üretmeye odaklanarak başarımızı kısa sürede kanıtladık. Ancak Türkiye’deki oyun sektörünün bizim hayalini kurduğumuz yenilikçi teknolojilere uygun hale gelmesi için deneyimli ekip elemanlarına ihtiyacı olduğu bir gerçek. Bu nedenle ilerleyen süreçte daha önce ortaya atılmamış fikirler yaratmak ve şaşırtıcı derecede başarılı bir ekip ile çalışarak oyun dünyasına bambaşka bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. Oyunu ve oyuncuyu daha iyi anladığımızı kanıtlayan The Quinfall ile gerçek dünyayı sanala taşıyarak buna bir adım daha yaklaştık ve gelecekte piyasaya yepyeni türde oyunlar sürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN