Özel Çocuklardan Anlamlı Projeler

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde; ”Zihinsel Engelli ve Otizmli” çocuklara eğitim verilen ‘Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ öğrencileri bu yıl okulda düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na 12 projeyle katıldı.

Yayınlanma: 12:05 12-05-2022
Güncellenme: 12:06 27-06-2022
Özel Çocuklardan Anlamlı Projeler

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde; ”Zihinsel Engelli ve Otizmli” çocuklara eğitim verilen ‘Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ öğrencileri bu yıl okulda düzenlenen ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na 12 projeyle katıldı.

 

12 özel proje

Suyum Nefesim, Tatlımı Kendim Yaptım, Atıklarım Çiçek Açıyor, Bahçeyi Şişeye Koydum, Bedeninle Çal, Yaprak Sergisi Açıyorum, Dünya Benden Büyük Değil, Suda Hayat, Hayal Benim Hikaye Benim, İşlem Kutusu, Gezelim Öğrenelim ve Güldük Öğrendik isimli projeleriyle ilgi odağı olan çocuklar çok büyük alkış aldı.

 

İlgi büyüktü

Okulun bahçesinde sergilenen 12 proje için düzenlenen etkinliğe Okul Müdürü Murat Doğanyıldız, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ayar, Kenan Gamsız İlkokul Müdürü Damla Çiçek, Evin Leblebici Ortaokul Müdürü Medeni Çavaş, Ankara İlkokulu Müdürü Selim Göksel Ayık, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ender Önder Feroğlu öğretmenler ve veliler katıldı. Öğrencilerin yaptığı çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı; ardından sunulan 12 proje hakkında davetlilere bilgilendirme yapıldı.

 

Mutlu bireyler yetiştirmek için buradayız

Okul Müdürü Murat Doğanyıldız, bu yıl da ikinci ve üçüncü kademe Tübitak 4006 bilim fuarı başvurusuna bulunduklarını hatırlattı. 12 projenin de TÜBİTAK’ın onayından geçtiğini dile getiren Doğanyıldız, ”Hayatta her çocuğa yer vardır, çünkü her çocuk özeldir. TÜBİTAK’ın desteklediği okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimizin düzenlediği 4006 bilim fuarının açılışının mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bizleri en çok sevindiren olay 12 projenin içine öğrencilerimizi de katarak kendilerine güven duymalarını ve gelişimlerine katlı sağladık. Bu fuardaki amacımız özel gereksinimli öğrencilerimizin öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaşması bizleri mutlu ediyor” dedi.

 

Bu çalışmaların eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturduğunu dile getiren Doğanyıldız öğrencilerin hazırladığı projeleri paylaşmalarının özgüven duygusu yaratacağını söyledi. Hayatı sevgiyle paylaşmak ve mutlu bireyler yetiştirmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Doğanyıldız, ”Bizim için önemli olan bu projelerde öğrencilerimizin yer alması ve onlara katkı sağlamasıydı, bu hedefimize de ulaştığımıza inanıyorum. Bu projede emeği geçen Proje sorumlusu öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Herkes büyük özveriyle çalıştı

Okul öğretmenlerinden aynı zamanda proje yürütücüsü Emine Esra Başar da, ”Bilim fuarımız genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Özel eğitim öğrencilerinin bazı becerileri öğrenmesi ve geliştirmesi için yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamam İçin projelerimiz çok önem arz etmektedir. Yaratıcılığı ortaya çıkaran projelerimize öğretmen ve öğrencilerimiz büyük özveriyle katılmışlardır” dedi.

 

Birlikte suşi yaparız

Yaşamını İzmir’de sürdüren ve etkinliğe katılan Japon aşçı Shuri Deguchi ülkesinin geleneksel kıyafetlerini bir grup özel çocuğa giydirerek fuara renk kattı. Deguchi, etkinliğe katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, onlarla bir gün mutlaka Japonya’nın ünlü yemeği Suşi’yi birlikte yapmak istediğini söyledi.

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN