Platform Turizm, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul’da gong, bu sefer Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. için çaldı.

Yayınlanma: 12:12 14-12-2022
Güncellenme: 12:12 14-12-2022
Platform Turizm, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

14 Aralık tarihinde Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen Gong Töreni ile Platform Turizm payları #PLTUR işlem kodu ile BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlarken 24 milyon 750 bin adet pay sermaye artırımı ve 24 milyon 750 bin adet pay ortak satışı yoluyla olmak üzere toplamda 49 milyon 500 bin adet Platform Turizm payları İnfo Yatırım aracılığıyla hisse başına 9,10 liradan arz edildi. Şirketin halka arz büyüklüğü 450,5 milyon lira, halka açıklık oranı ise yüzde 20,22 olarak gerçekleşti.

Gong Töreni’ne; Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Platform Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, Platform Turizm Ortağı Mustafa Albayrak, İnfo Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Namık Gökalp katıldı.

“ALBAYRAK GRUBU’NUN ÜÇÜNCÜ ARZINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Albayrak Grubu CEO’su Ömer Bolat, “Şirketimizin gong törenini gerçekleştirdik ve borsada kot edilmeye başladı. Bu Albayrak Grubu’nun üçüncü halka arzıdır. Diğer iki şirketimiz de büyüyerek çalışmalarına devam ettiler. Ortak yatırımcılara kazandırdılar. Biz de Albayrak grubunun ilk şirketi olan taşımacılık personel servis taşımacılığı, filo kiralama hizmetleri yapan Platform Turizm’in halk arzını bugün gerçekleştirmiş olduk. 1980’de Albayrak Turizm seyahat adıyla kurulan bu şirketimiz, 2002 yılından itibaren Platform Turizm Taşımacılık Bayrağı adı altında faaliyetlerini filo, araç kiralama alanına girdi. Yurt dışı yatırımlara girdi. Taşımacılık, iş makinaları kiralaması gıda nakliyesi yapıyoruz. Öğrenci taşımacılığı da gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

“İSTANBUL BORSA’DAKİ EN BÜYÜK EN GENİŞ KATILIMLI SÜREÇ BAŞARILDI”

Bolat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sermayenin tabana yayılması şirketin kendi sermaye yapısının güçlendirilmesi, yeni yatırımların finanse edilebilmesi ve kurumsallaşma sürecini hızlandırmak amacıyla borsaya üçüncü defa geldik. Çok da güzel bir katılım oldu. 631 bin yatırımcı 3.7 kat taleple bu sürecine katıldılar. Toplam 450 milyon liralık bir halka arz süreciydi. 1.6 milyarlık bir taleple karşılaştık. Yatırımcıların güvenine çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl Borsa İstanbul'daki en büyük, en geniş katılımlı süreci başarılmış oldu.” 

Böylelikle sorumluluklarının arttığına da değinen Bolat, “Şirketimiz hem ortaklarından aldığı güçle hem ortaklarına karşı olan sorumlulukları gereği yeni yatırımlarıyla, yeni araç ve filo alımlarıyla güçlenecek, büyüyecek. Yatırımlarına devam edecek şirkettir. Zaten sektöründe de güvenilir, güvenli hizmet veren lider bir kuruluştur. Albayrak Grubu 2022’de ikide yılını kutlarken biz de üçüncü şirketimizle Borsa İstanbul'da yatırımcılarla buluşmuş ve bütünleşmiş olduk. Bu açıdan başarılı bir iş yaptık, gururluyuz” dedi. 

“EN YÜKSEK KATILIMLI OLACAK ŞEKİLDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Halka arzlar konusunda en yoğun çalışan kurumlardan biri olarak her halka arzı başarıyla ve en yüksek katılımlı olacak şekilde tamamlamayı hedeflediklerini belirten İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, “Yatırımcılar ve sektör nezdinde güvenilir ve istikrarlı yapımız ile aracılığını gerçekleştirdiğimiz halka arzlarımızı başarıyla tamamlamaya devam ediyoruz. 2022 yılındaki beşinci halka arzımız Platform Turizm, yatırımcıların yoğun katılımıyla 2022 yılının en yüksek yatırımcı sayısına ulaşan halka arzı oldu. Platform Turizm’in halka arzında yaklaşık 630 bin yatırımcıdan 3,7 kat talep geldi. Halka arzın başarıyla tamamlanmasının gurur ve mutluluğunu yaşarken katılım sağlayan tüm yatırımcılarımızla süreçte emeği geçen başta Sermaye Piyasası Kurulu’na ve Borsa İstanbul’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN