TÜBİTAK’tan EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin projelerine destek
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bölgenin lider havacılık eğitim öğretim kurumu olan Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Rektör Budak, öğrencilerle birlikte uçak simülasyonu eğitimine katıldı. Meslek Yüksekokulu yönetiminden yürütülen bilimsel çalışmalarla ilgili bilgi alan Rektör Budak’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ile Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ulaş Kılıç eşlik etti. Havacılık sektörünün gelişmesine bilimsel katkı sağlayarak nitelikli teknik personel yetiştiren Havacılık Meslek Yüksekokulunun bölgenin lider eğitim öğretim kurumu olduğunu söyleyen Rektör Budak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ”Tanınan Okul” sertifikasını A kategorilerinin tümünde alan ilk devlet yükseköğretim kurumunun Ege Üniversitesi olduğunu ifade etti.
”Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin 2 projesine TÜBİTAK’tan destek”
Rektör Budak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sürdürülen bilimsel çalışmalarla ilgili bilgi veren EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ulaş Kılıç ise öğrencilerin TÜBİTAK başarısından söz etti. Doç. Dr. Ulaş Kılıç, ”Meslek Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerinin 2 projesi TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Yürütücülüğünü Meslek Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencilerimiz Ahmet Emre İpekçi, Samed Karaerkek ve Emre Güler’in yaptığı, Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Alperen Doğru’nun danışmanlığında, KASTAŞ Sızdırmazlık Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ ile iş birliğinde önemli bir proje hazırladılar. ‘Atık TPU malzemelerden 3D yazıcılar için filament üretimi ve bu filamentlerin üretim parametrelerinin optimize edilerek hava araçlarında kullanılmak üzere conta üretimi’ başlıklı proje başvurusu, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Bu projede KASTAŞ firmasının desteği ile Atık TPU granüllerden filament üretimi ve bu filamentler kullanılarak hangarımızda bulunan Cessna Uçaklarına ait sızdırmazlık elemanlarının üretiminin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuz Uçak Teknolojisi Programı öğrencileri Medet Alican Deniz, Bilgehan Aziz Coşkun, Şenel Zeynep Uykucu ve Rıdvan Ceylan’nın Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Alperen Doğru’nun danışmanlığında POLİTEKNİK Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ile hazırladıkları ‘Direkt Granül Polimer Ekstrüzyonu ile Eklemeli İmalat’ başlıklı proje başvurusu da TÜBİTAK tarafından desteklemeye uygun bulundu. Bu projede POLİTEKNİK firmasının desteği ile standart filament kullanımın yerine granül haldeki termoplastik polimer hammaddesi ile 3D baskı yapabilen 3D yazıcı üretilmesi amaçlanıyor. Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.