Sahte yılbaşı çikolatalarına dikkat!

Yılbaşına sayılı günler kala hediye amaçlı çikolata satışları katlandı. Ancak çikolata seçiminde dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılar, rengarenk, süslü paketlere gösterdikleri özeni içindeki ürüne göstermiyor. Lezzetsiz, bayat, sağlıksız ürünlerin yanı sıra son tüketim tarihi yaklaşan çikolatalar, süslü paketlerle ‘yılbaşı hediyesi’ olarak satışa sunuluyor.

Yayınlanma: 16:12 21-12-2022
Güncellenme: 16:12 21-12-2022
Sahte yılbaşı çikolatalarına dikkat!

Talep artıyor

Yılbaşında çikolataya talebin arttığını belirten Patiswiss Çikolata Ceosu Elif Aslı Yıldız, “Çikolatanın zamanı, günü, mevsimi yok. Hem dünyada hem de Türkiye’de çikolata her zaman çok seviliyor. Ancak bazı zamanlarda çikolata satışlarında artış yaşanıyor. Türkiye’de bayramlar ve yılbaşları bu tarihlerin başında geliyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla son zamanlarda çikolata satışları katlandı. Hem yılbaşı gecesi tüketilmek üzere alınıyor hem de insanlar sevdiklerini hediye ediyor. Ayrıca birçok kurum da çalışanlarına yılbaşı hediyesi için çikolata siparişi veriyor” dedi.

‘Dışı güzel içi sağlıksız’

Birçok markanın yılbaşına özel paketler hazırladığını aktaran Yıldız, “Rengarenk paketler ve süslemeleriyle dikkat çeken çikolatalar hem bireysel hem de kurumsal hediyelerde tercih ediliyor. O nedenle birçok marka, yılbaşı hediyesi amaçlı özel ürünler satışa çıkardı. Yıllardır bu işi yapan büyük markaların dışında asıl işi çikolata olmayan bazı markalar da yılbaşı ürünleri satıyor. Ancak fırsatçılar, pakete gösterdikleri özeni ürüne göstermiyor. Paketini yılbaşına özel yapıp içindeki ürünü kalitesiz, sahte çikolatalardan seçebiliyorlar. Hatta merdivenaltı denilebilecek yerlerde lezzetsiz, bayat, sağlıksız ürünlerin yanı sıra son tüketim tarihi yaklaşan çikolatalar süslü paketlerle ‘yılbaşı hediyesi’ olarak satışa sunuluyor. O nedenle alınan çikolata paketinin üreticisi iyi araştırılmalı, sadece pakete kanılmamalı. Çünkü bu ürünlerin dışı güzel içi sağlıksız” diye konuştu.

Kalitesi nasıl anlaşılır?

Çikolatanın kalitesini anlamanın yollarını anlatan Yıldız, “En önemlisi kesinlikle yağ. Bitkisel yağlar, palm yağlar, non lauric yağlar kullanılıyor kakao yağı yerine. Böylelikle çok ucuz bir ürün haline getiriliyor. Kakao oranı ne kadar artarsa şeker oranı o kadar düşer. Kakao yağı vücut ısısının altında eriyebilen bir yağ olduğu için ağzınıza aldığınızda hemen eriyen, bütün aromatik yağları, kakaoyu, sütlü bir çikolatada gerçek sütün tadını aldığınız çikolatadır gerçek çikolata” ifadelerini kullandı.

Takvimli çikolata çok sevildi

Çikolata tercihleri hakkında da bilgi veren Yıldız, şunları söyledi: “12 ana kategoride 400’den fazla ürünümüz var. Klasik arayanlar en çok madlen çikolataları tercih ediyor. Sütlü çikolatalar, meyveli drajeler, şekerlemeler, rulokatlar başta olmak üzere tüm lezzetlerin bir araya geldiği Prime Collection da çok seviliyor. Ayrıca yılbaşına özel Patiswiss Yılbaşı Takvim Çikolatası’nı satışa çıkardık. Hem lezzetiyle hem de takvimli kutusuyla en çok ilgiyi gören ürünlerin başında geliyor.”

 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN