Tescilli Markalar derneği’nde yeni dönem  

 

Markaların taklit üretimleri, sahtecilik, haksız rekabet ve paralel ithalatı engellemek amacıyla 2001 yılında kurulan Tescilli Markalar derneği’nin (TMd), yönetim kurulu başkanlığına 10 yıl sonra geri dönen Selçuk Güzenge, gerçekleştirdiği toplantıda yeni dönem hedeflerini açıkladı.Yeni dönemde yönetim kurulu üyeleri Türk markalarının yurt dışında temsil edilip mağazalaşmalarına katkı sağlamayı ve taklit ürünlerle mücadeleyi yoğunlaştırmayı hedefliyor.  

Yayınlanma: 14:01 19-01-2023
Güncellenme: 14:01 19-01-2023
Tescilli Markalar derneği’nde yeni dönem  

 

Markaların Türkiye’deki prestij ve haklarını koruyan TMd, İstanbul’da bir otelde yeni dönem çalışmalarını duyurduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Ev sahipliğini TMd Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güzenge’nin üstlendiği davete TMd Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Çevikel, TMd Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Nilay Pınarcı Bölükbaşı, Yönetim Kurulu Muhasip Simge Telman, Yönetim Kurulu Asil Üyesi Necati Deniz Erda’nın yanı sıra yönetim kurulu yedek üyeleri Hülya Aslantaş, Nazım Göksel Öztürk, Özhun Olgar, İpek Nezahat Özkan ve Vehbi Kahveci, iş insanları ve gazeteciler katıldı.  

Selçuk Güzenge, toplantıda yaptığı konuşmada, TMd'nin 2001 yılında markaların taklit üretimleri, sahtecilik, haksız rekabet ve paralel ithalatı engellemek, vergi kaybını önlemek, yabancı markaların Türkiye’deki prestij ve haklarını korumak amacıyla kurulduğunu söyledi.  

YERLİ MARKALAR KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ 

TMd Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güzenge, “Yeni dönemde çok daha farklı bir kulvarda çalışacağız. Şimdiye kadar almadığımız yerli markalar konusunda çalışacağız. Yerli markalar son dönemde özellikle ihracatta çok başarılılar. Pandemi de insanları ihracata yönlendirdi. Biz de yerli markaları tercih eder hale geldik. Arzu eden yerli markalar üyemiz olabilir. Sağlığımla alakalı nedenlerden dolayı ben 10 yıl önce görevi bırakmıştım. Son dönemde göreve geri gelmem zaruret olmuştu. 60 üyemiz vardı ama bazı değişikliklere gittik. 3-6 ay içerisinde 200 üye firmaya ulaşmayı hedefliyoruz. Yerli markaları yurt dışında temsil edebiliriz. Pazar aramaları konusunda destek verebiliriz” diye konuştu.  

SAHTE ÜRÜNLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ 

Türkiye’de taklit ürünlerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Güzenge, “Sahte ürün üreten kişilerin kendi markalarını yaratmasını istiyoruz. Marka olmaları konusunda onlara yardımcı olabiliriz. Sahte ürünlerle mücadele konusunda kanunlarımız var, uygulamada sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye’de sahte ürünlerin toplamı 3-4 milyar doları buluyor. 8-9 milyar dolara yakın vergi kaybımız var. Taklit ürünlerin toplatılması şikayete tabi olmasın çünkü biz arama kararı aldırtamıyoruz. Bir de marka sahibi olarak ben şikayet ettiğimde kolluk güçleri gidip onu kaldırabilmelidir. Dernek olarak yeni dönemde bu konuya ilişkin bilinçlendirme çalışması yapacağız” ifadelerini kullandı.  

ÇEVİKEL: YENİ YÖNETİM OLARAK YENİ MARKALARI BEKLİYORUZ 

TMd Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Çevikel ise “22 yıl önce kurduğumuz yönetimimizi bu dönemde yeni markalarla taçlandırmayı hedefliyoruz. Eskiden Türkiye’deki ithal markaların temsilcisiydik. Artık ülkemizde birçok yeni tasarımcı ve marka yer alıyor. Biz bu markalara kucak açmak onların hem organize perakendeye dahiliyeti hem de yeni zincirlerin içerisinde olması için önayak olmak istiyoruz. Tescilli Markalar derneği’nde yeni yönetim olarak yeni markaları bekliyoruz” dedi.  

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN