Edenred daha yaşanılabilir bir dünya için sorumlu adımlar atıyor
Kurumsal hizmet ve ödeme çözümleri alanının lider dijital platformu Edenred, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Her adımını doğaya dost bir yaklaşımla atmaya özen gösteren şirket; harcadığı enerjiyi, kullandığı kâğıt ve plastik miktarını azaltarak faaliyetleri sonucu oluşan karbon ayak izinin de azalmasını sağlıyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe, şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımını paylaştı.
Dünyada ve Türkiye’de şirketleri yemek kartı sistemiyle tanıştıran, bugünse ülkemizde 30 bini aşkın kurumsal müşterisinin 1,5 milyonu aşkın çalışanına 50 bin üye restoran ve kafede hizmet veren Edenred, gerek doğa dostu dijital ürün ve çözümleriyle gerekse çalışanlarına sağladığı ofis ortamıyla çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmeye büyük önem veriyor. 2021 yılında yıllık doğalgaz tüketimini sıfıra indiren şirket, harcadığı enerjiyi ise yüzde 58 oranında azaltmayı başardı. Hayata geçirdiği dijital çözümleriyle ise toplam kâğıt tüketiminden yüzde 44 oranında tasarruf sağladı. Çevre konusunda kendisine iddialı hedefler koyan ve bu hedeflere ulaşmak için somut adımlar atan Edenred, yıl sonuna kadar sera gazı emisyonunu 2013 yılına oranla yüzde 62 oranında azaltmayı hedefliyor.
Amaç gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe, ”Kuruluşumuzdan bu yana ‘iş dünyasını herkes için daha iyi bir yer haline getirmek’ üzere çalışıyoruz. Çabalarımızla dünyanın daha güzel bir yer haline gelebileceğine inanıyoruz. ‘Bağları zenginleştirerek güçlendiriyoruz. Daima, daha iyisi için’ olarak tanımladığımız var oluş amacımızla bugün tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir bir değer yaratmaya odaklanıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyoruz. Şimdiye kadar kâğıt tüketimini azaltmak üzere yemek kuponlarını içerisine bakiye yüklenebilen ve ömür boyu kullanılabilen Ticket Restaurant Yemek Kartlarına dönüştürdük. Bu yıl itibarıyla ise kartlarımız artık tamamen çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor. QR Kod, NFC (Near Field Technology-Yakın Alan Teknolojisi) gibi dijital ödeme çözümlerimizle kartları cep telefonlarına taşıyarak plastik kullanımının önüne geçmiş olduk. Bununla beraber fiziksel kartlara bir alternatif olarak hayata geçirdiğimiz Dijital Kartımız ile plastik ayak izimizi daha da azalttık. Bir diğer kâğıt ürünümüz Ticket Compliments hediye çeklerimizi daha sürdürülebilir bir çözüm olan ve tekrar tekrar yüklenebilen ve dijital olarak da pratik şekilde hediye edilebilen Ticket Compliments Karta dönüştürdük.” dedi.
Ticket Restaurant Edenred her gün daha yaşanılabilir bir dünya için katkı sağlıyor
Edenred Türkiye çevre hassasiyetini çalışma ortamında da sürdürüyor. Yeni ofisini tamamen çevre dostu bir bakış açısıyla tasarlayan şirket, tüm çalışanlarını da bu gayeye ortak ediyor. Şirketin çevre dostu ofisinde tüm çalışanlar çöplerini ayrıştırarak ofisin belli alanlarında bulunan geri dönüşüm kutularına atıyor. Su arıtma sebilleri ve tüm çalışanlara hediye edilen mataralar sayesinde plastik tüketiminin azaltılması hedefleniyor. Elektrik düğmelerinin ve klima kontrol panellerinin üzerinde ise ihtiyaç duyulmadığında kapatılmasını hatırlatan notlar ekleyen şirket, gerçekleştirdiği eğitimler, düzenlediği etkinlikler ve iletişim çalışmaları yoluyla çevreye duyarlı çalışan sayısının da artmasını amaçlıyor. Böylece Ticket Restaurant Edenred’de her iş gününde aslında sürdürülebilir bir dünya için de çalışılıyor.
Geri dönüşümü teşvik eden iş birliklerine imza atıyor
Ticket Restaurant Edenred geri dönüşüme katkı sağlayabilmek adına yerel yönetim ve derneklerle de ortak çalışmalar yürütüyor. Serdivan Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi ile başlattığı Geri Dönüşüm Projesi ve Trakya genelinde tüm belediyeler ve ilgili geri dönüşüm firmaları iş birliğiyle başlattığı Sıfır Atık Projesi’nde şirket, bu projelerin ödüllendirme tarafında sorumluluk alıyor. Projeler sayesinde geri dönüştürülebilecek ürünler ekonomiye tekrar kazandırılırken konuyla ilgili ciddi bir toplumsal bilinç de oluşuyor.