Abone Ol

Ukrayna devletinin resmi Kırım hesabından Elon Musk’a tarih dersi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın dün sosyal medyada Ukrayna-Rusya Savaşı ve Kırım ile ilgili yaptığı paylaşım tepki çekmişti. Ukrayna devletinin sosyal medyadaki resmi Kırım hesabı paylaştığı video ile Elon Musk’a tarih dersi verdi.

Yayınlanma: 12:10 05-10-2022
Güncellenme: 12:10 05-10-2022
Ukrayna devletinin resmi Kırım hesabından Elon Musk’a tarih dersi

Dünyaca ünlü Tesla otomotiv şirketinin CEO’su olan Elon Musk dün sosyal medyada yaptığı Kırım ile ilgili yaptığı ankette tepkileri üzerine toplamıştı. Musk, ankette Kırım üzerinde işgalci Rusya’nın hakkı olduğunu savunmuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy sosyal medya hesabında Musk’a yanıt olarak, “Siz hangi Elon Musk’ı seviyorsunuz? Ukrayna’ya destek veren – Rusya’ya destek veren” şeklinde bir anket başlatmıştı. Bunun üzerine Elon Musk, geri adım atarak Ukrayna’yı hala desteklediğini savunmuştu.

UKRAYNA DEVLETİ, ELON MUSK’A TARİH DERSİ VERDİ

Musk, geri adım atsa da işgalci Rusya’nın Kırım’da hakkı olduğunu savunduğu paylaşımına tepkiler gelmeye devam etti. Ukrayna devletinin yönetimindeki resmi Kırım sosyal medya hesabı bu paylaşıma video ile cevap geldi.

Kırım’ın tarihsel sürecini anlatan videoya açıklama olarak, “Elon Musk gibi olmayın. Burada Kırım’ın tarihi hakkında harika bilgiler öğreneceğiniz bir kurs var: Tarih ve insanlar” yazdı. Kırım hesabı paylaşımıyla Elon Musk’a adeta tarih dersi verdi.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN