Uniqgene, 4 milyonla en çok yatırım toplayan ‘Big Bang 2022’ girişimi oldu 

Spor dünyasının güvenle kullandığı, veri okumasına imkân sağlayan ve kolay uygulanabilen DNA testlerinin yaratıcısı Uniqgene, 7-8 Aralık’ta düzenlenen “Türkiye’nin Girişimcilik Sahnesi Big Bang Start-up Challenge”ın yıldızı oldu.

Yayınlanma: 13:12 13-12-2022
Güncellenme: 13:12 13-12-2022
Uniqgene, 4 milyonla en çok yatırım toplayan ‘Big Bang 2022’ girişimi oldu 

Girişim, 2022’nin en çok yatırım toplayan Big Bang’i olmayı başardı ve toplamda 4 milyon TL’lik yatırım almaya hak kazandı. 

Moleküler Biyoloji Bölümü mezunu iki genç girişimci Seher Yurt ve Yasemin Ük tarafından 2021 yılında kurulan Uniqgene, 7-8 Aralık’ta düzenlenen “Türkiye’nin Girişimcilik Sahnesi Big Bang Start-up Challenge”ın yıldızı oldu. İlk aşamada, İTÜ Çekirdek’e 2022 yılında dahil olan 500’ün üzerinde girişim arasından sıyrılıp 71 girişim arasına seçilen Uniqgene, ardından “Big Bang TOP 20” girişimi olmaya hak kazandı. Uniqgene, aldığı 185 bin dolarlık yatırım ve 430 bin TL’lik İTÜ Açık Ofis desteği, İTÜ Kuluçka Programı’na kabul, İngiltere pazarına açılmaya olanak veren İTÜ INNOGATE ödülüyle birlikte toplamda 4 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırım aldı. 

KANATLANIP UÇACAĞIMIZ BİR SÜRECE BAŞLIYORUZ 

Uniqgene’in kurucuları Seher Yurt ve Yasemin Ük, 2022’nin en çok yatırım toplayan “Big Bang”i olmalarına kadar geçen süreçle ilgi yaptıkları açıklamada, “Bu süreçte bize destek olan İTÜ Çekirdek ekibine, Sinan Güler, Anıl Özer, Loran Özsahakyan, Rasim Tanrıverdi ve gerçekten her anımızda yanımızda olan (gerçek melekler) yatırımcılarımıza çok teşekkür ederiz. Hep birlikte potansiyelimizi keşfedeceğimiz ve kanatlanıp uçacağımız bir sürece başlıyoruz” dedi. 

“BİG BANG START-UP CHALLENGE” NEDEN ÖNEMLİ 

Dünyanın en iyi beş üniversite kuluçka merkezinden biri olarak gösterilen İTÜ Çekirdek’in düzenlediği “Big Bang Start-up Challenge”, teknoloji odaklı girişim geliştiren şirketler arasından seçilenleri sahneye çıkarıyor. Her yıl Kasım-Aralık ayında düzenlenen “Türkiye’nin Girişimcilik Sahnesi Big Bang Start-up Challenge” organizasyonu, girişimciler ile yatırımcıları buluşturuyor. Girişimcilerin şirketleşme aşamasında finanse edilmesine, yatırımcılarla tanışma ve olası müşterilere erişebilmesine destek oluyor. Program kapsamında ödül, nakit desteği ve yatırım alan girişimler, bir yıl süreyle İTÜ Çekirdek’in Kuluçka Programı’na girmeye de hak kazanıyor. 

UNİQGENE SPOR DÜNYASININ REHBERİ  

Uniqgene, pratik test kiti sayesinde elde ettiği kuvvetli veri tabanı ve makine öğrenmesine dayalı anlamlı raporlar sunuyor. Kolay uygulanabilen DNA testiyle, antrenman yatkınlığı, sakatlanma riski, motor öğrenme becerisi, enerji metabolizması gibi birçok başlıkta sporculara ve dahası spor kulüplerine önemli bilgiler sunuyor. Uniqgene, bu alanda çok önemli bir rehberlik hizmeti veriyor. Uniqene testini kullanmak ise son derece çok kolay. DNA testi için Uniqgene kitinde yer alan aparat sayesinde yanak içinden alınan sürüntüyü tüpünün içine koyup Urla’daki laboratuvara göndermeniz yeterli. Sonuçlar anlaşılır bir dille yazılmış bir rapor ile elinize ulaşıyor. 

Bugüne kadar Altınordu Spor Kulübü, Göztepe Futbol Kulübü, Galatasaray Yelken, Fenerbahçe Spor Kulübü ile iş birliği yapan Uniqgene, 2023’te Türkiye’de büyümeye devam ederken, global pazarda da doğrudan MENA bölgesinde satış yapmayı hedefliyor. Big Bang’te elde edilen başarı, Uniqgene’i hedeflerine çok daha yaklaştırdı. 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN