EÜ, Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’nin 13’üncüsüne ev sahipliği yapacak
Akademik bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla 2011 yılından itibaren Ziraat Fakültelerindeki lisans ve lisansüstü̈ öğrenim gören öğrencileri bir araya getiren ve ilki Ege Üniversitesinde gerçekleşen Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi (UTOK), 12 yıl sonra tekrar evine dönüyor. EÜ Ziraat Fakültesine bağlı Tarım Topluluğun katkılarıyla bir kültür haline gelen UTOK’un 13’üncü toplantısı, 2023 Mayıs ayının ilk haftası Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
UTOK 13’ün Ege Üniversitesinde gerçekleşmesi adına ekip olarak büyük bir özveri ile emek verdiklerini dile getiren Düzenleme Kurulu Başkanı Alp Efe, “Oluşturduğumuz UTOK 13 Düzenleme Kurulu’nda Ziraat Fakültesi bünyesinde farklı bölümlerden toplamda 19 arkadaşımız bulunuyor. Kongrenin organizasyonel, maddi ve manevi bütün çalışmaları, Fakültemiz dekanlığı ve öğretim üyelerinin de desteğiyle bu ekip tarafından yürütülüyor” dedi.
UTOK ile ilgili bilgiler paylaşan Efe, “Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğini yaptığı kongre, 2023 yılında, 12 yıl aradan sonra yeniden Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının ev sahipliğiyle düzenlenecek. Kongre; öğrencilerin zirai konularda fikir paylaşımını, sektörde önde gelen firmaların kendilerini tanıtmasını, değerli konuşmacılar ile katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmayı ve gelecekte aynı mesleğin mensubu olacak katılımcıların sosyal mecrada bir araya gelmesini hedefliyor. UTOK 12’de üniversitemizi temsilen Fakültemizle birlikte çalışmalar yürüten Tarım Topluluğumuz, Kırşehir’de düzenlenen kongreye 52 akademik bildiri ile katılım sağladı. Ülke genelinde Ziraat Fakültelerinin katıldığı toplamda 203 bildirinin olduğu kongrede yüzde 25’lik bir çoğunluğu sağlayarak Egeli olmanın ayrıcalığını gösterdik ve UTOK’u tekrar evinde döndürdük” diye konuştu.
“Tarım sektörüne katma değerler üretmeyi hedefliyoruz”
UTOK’un misyonu ve vizyonunu anlatan Efe, “Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu Yönetim Kurulu’nun 2011 yılında başlatmış olduğu bu yolculuğu, bugün ekibimiz ile sürekli ileri kademelere taşımak için çalışıyoruz. Bu hususta kongre için oluşturduğumuz UTOK 13 Düzenleme Kurulu olarak; öğrencilerin farkındalık kazanacağı, bakış açılarını genişletebileceği ve çeşitlendirebileceği bir kongre düzenlemek için gayret gösteriyoruz. Ayrıca tarım sektörü içerisinde yer alan vizyon sahibi ve sektörün önde gelen kurum, kuruluş ve şirketlerinin desteği ile ülkenin tarımsal potansiyelini ve tarımsal arka planını tanıtan bu kongreyi oluşturmanın bizler için önemini bilmekteyiz. Bu gayede öğrencilerin gelecekte çizecekleri yolları ve oluşturacakları hedefleri desteklemek amacıyla, sosyal ve kültürel bütünlüğün önemini de vurgulayan bu kongreyi tarımın genç neferlerine yani öğrencilere en iyi şekilde sunmak için çalışıyoruz. Yenilikçi ve fark yaratmaya çalışan mühendis adayları olarak ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılar ile hem sosyal hem de tarıma inovatif çözümler üreten, yenilikçi düşünceyi destekleyen şirketleri yakından tanıyıp farklı bakış açıları kazananacağımız, gelenekselin dışında bilim temelli ve ileri görüşlü gençler olarak ülkemiz tarım sektörüne katma değerler üreten bireyler olma yolunda adımlar atacağımız bir kongreyi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı