Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: 5G için 5 gerekçemiz var

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 5G için 5 gerekçeleri olduğunu ifade ederek,  5G’yi kullanan ülkeler arasına Türkiye’nin de en kısa sürede katılmasını diliyoruz.

Yayınlanma: 12:09 25-09-2022
Güncellenme: 12:09 25-09-2022
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: 5G için 5 gerekçemiz var

Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu 5G ihalesinin 2023 yılında gerçekleştirileceğini kamuoyu ve sektörle paylaştı. Bu haberden büyük mutluluk duyduk ve hazırlıklarımıza başladık. Yakın zamanda gerekli çalışmaların tamamlanarak ihalenin net takviminin ve detaylarının açıklanacağını düşünüyoruz. Net tarihi heyecanla bekliyoruz” dedi.

 

Vodafone'un 5G'ye yönelik çalışmaları ile Vodafone Türkiye'nin 5G'ye hazırlık sürecine dair İtalya'nın Milano kentinde değerlendirmelerde bulunan Hasan Süel,  Vodafone İtalya 5G Deneyim Merkezi'nde ulaşım, sağlık ve eğitim gibi alanlarda kullanılan uygulama örneklerini deneyimledi.

 

“5G’NİN HER ALANDA NASIL BİR ETKİSİ OLACAĞINI DENEYİMLEMENİZİ AMAÇLADIK”

“İtalya programımızın amacı, yakın gelecekte ülkemizde de hayata geçmesini beklediğimiz 5G’nin heyecan verici dünyasına hep birlikte tanıklık etmekti” ifadelerini kullanan Süel, “Bu ziyaretle sadece neden 5G’yi istediğimizi değil, ne istediğimizi de gösterebilmek istedik. 5G’nin kurumlara ve bireylere sunduğu faydaları bizzat görmenizi hedefledik. 5G’nin farkını, sanayiden sağlığa hayatımızın her alanında nasıl bir etkisi olacağını deneyimlemenizi amaçladık” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA HIZLI VE KALİTELİ BİR ALTYAPIYA KAVUŞACAĞIZ”

Türkiye’nin 5G’ye geçmesini istemede 5 gerekçeleri olduğunu belirten Hasan Süel, “Birincisi, daha hızlı, kaliteli, yüksek kapasiteli ve güçlü bir altyapıya kavuşacağız. İkincisi, akıllı yatırım yapmış olacağız; daha düşük maliyetle daha yüksek etki yaratacağız, yeni nesil bir teknolojiye geçerek ülkemizi bir üst lige taşıyacağız. Üçüncüsü, sanayide verimlilik ve hizmette yenilik sağlarken, yeni iş modellerinin oluşmasını mümkün kılacağız. Dördüncüsü, sağlıktan eğitime tüm kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm hızlanacak ve artacak. Ve beşincisi, 5G’nin ekonomik büyümeye ve ülkemizin rekabet gücünün artmasına önemli etkisi olacak” dedi.

 

“NET TARİHİ HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Bugün 83 ülkede 210 operatörün 5G hizmetlerini başlattığını sözlerine ekleyen Süel, “5G’yi kullanan ülkeler arasına Türkiye’nin de en kısa sürede katılmasını diliyoruz. Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu 5G ihalesinin 2023 yılında gerçekleştirileceğini kamuoyu ve sektörle paylaştı. Bu haberden büyük mutluluk duyduk ve hazırlıklarımıza başladık. Yakın zamanda gerekli çalışmaların tamamlanarak ihalenin net takviminin ve detaylarının açıklanacağını düşünüyoruz. Net tarihi heyecanla bekliyoruz.”

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN